16.9 C
Bijeljina
уторак, 18. маја, 2021
Насловна Србија Влада Србије ангажовала фирму бившег британског премијера

Влада Србије ангажовала фирму бившег британског премијера

59
0
Влада Србије ангажовала је консултанстку кућу бившег британског премијера Тонија Блера, која треба да помогне у формирању стручних тимова у оквиру кабинета премијера Александра Вучића, тврди дневник „Данас“.

Трошкове услуга британске фирме биће покривени из фондова Уједињених арапских Емирата, потврђено је листу у Влади.

Влада Србије откупила је од организације „Тони Блер асошијетс“ (Тонy Блаир Ашоциатес“ модел рада кабинета премијера који функционише помоћу „деливери јунита“ (деливерy унит), односно особа или тимова који су задужени за испуњавање циљева у различтим областима и за повезивање свих институција које су ангажоване на истим пројектима.

У кабинету, како тврди „Данас“, се планира формиање пет подгрупа – за инфраструктуру, приватизацију јавних предузећа, директне стране инвестиције, државну управу и пољопривреду.

Тимови су унутар себе подељени по конкретним пројектима.

Представнции Блерове организације биће задужени да надзиру формирање тимова у кабинету премијера Вучића и контролишу њихов рад, док представници Владе раде на избору људи који ће бити ангажовани на тим пословима.

Томи Блер је јесенас био у Београду и саветовао Вучића да примени овај модел функционисања, како би намеравани послови и договорене инвестиције и пројекти у различитим областима били ефикасније обављени, имајући у виду да премијеров кабинет у овом тренутку броји само четири особе. Од када је Синиша Мали преузео да води град Београд, у кабинету нема ниједног економисте“, истакао је извор из Владе у изјави „Данас-у“.

Предавање Алистера Кембела, саветника за медије Тонија Блера, пи-аровима у Влади Србије, које се одржало крајем јануара је један део тог пројекта.Предавање је само једно у низу која се одржавају за запослене у државној управи сваког месеца.

Блер је након одласка са фнкције премијера Велике Британије основао консултанстку кућу.Тренутно је консултант у Казахстану, а од 2013.године сарађује и са Владом Албаније, односно саветује их по питању европских интеграција.

Британски медији су писали и да је био саветник владе у Египту и Кувајту.

Ostavi poruku