Била је среда, 28. јануар 2015. У Хрватској контроли ваздушног саобраћаја на Плесу оператер је гледао у тачкицу на радару која је представљала авион у лету изнад БиХ, дуж границе са Хрватском. Пријавио се контроли лета у Београду и није се одјавио, а летећи над БиХ, није се пријавио ни контроли лета у Загребу, пише “Вечерњи лист“.

Оператор је покушавао да успостави контакт са авионом, али није успевао, ни на радној ни на фреквенцији у случају ванредних околности.

У међувремену је млазњак прешао границу Хрватске и ушао у њен ваздушни простор у подручју „SONIC“, у висини Удбине. После неуспеле успоставе везе са авионом, контрола лета обавестила је оперативно седиште Хрватског ратног ваздухопловства и противваздушне одбране.

Али два дежурна авиона миг-21 нису полетели упркос томе, оцењује “Вечерњи“, што би било логично да крене у пресретање неиндентификованог авиона. После 11. септембра (када се догодио напад на Куле близнакиње у Њујорку) сви непријављени авиони се пресрећу јер представљају потенцијално велику опасност због тероризма и напада на цивилне, енергетске или друге циљеве и могу починити велику штету и бројне жртве.

Турски авион несметано је наставио да лети хрватским ваздушним простором још 25 до 30 минута, а изнад северног Јадрана, у висини Умага, у међуграничној морској зони између Италије и Хрватске пресрела су га два италијанска ловца, највероватније Ф-16, који су полетели из базе крај Равене, са источне обале Јадрана, пише тај лист.

После пресретања и провере Италијани су допустили авиону да настави пут према одредишту – Женеви. Радило се наиме о цивилном, турском пословном авиону „Embraer Phenom 300 E55P“, утврдило се после.

О инциденту су одмах проговорили стручни кругови. Тврдило се да хрватски борбени ловци нису полетели јер нису исправни. Ни годину и по након што је почео ремонт хрватске борбене ескадриле мигова, они наводно нису у задовољавајућем стању.

Ostavi poruku