ИВАН Стоиљковић, председник Демократске партије Срба у Македонији, најавио је да ће поднети тужбе за ширење говора мржње уколико одговорни не уклоне билборде „СТОП српској асимилацији македонског народа“.

– Затражићу од фирме која је израдила билборде и од ВМРО-НП да се извини и да уклони билборде, а ако то не учине покренућу поступак код надлежних органа због ширења говора мржње – рекао је Стоиљковић и додао да не реагује на то да ли су билборди против српске музике, већ на поруку.

– Могли су да напишу да траже да се пушта искључиво македонска музика а не овако. Срби у Македонији не уређују програм ни на једној телевизији и не прихватам овакве поступке – додао је.

Љупчо Георгиевски, председник ВМРО-НП, каже да се садржај на билбордима односи искључиво на партију на власти, а не на српску мањину.

– Она је упућена само власти која нас учи како да се хранимо, колико деце да имамо и како да се односимо према родитељима, а сада ће и преко програма на њеној телевизији да нам каже и какву музику да слушамо. У време бивше Југославије се није толико слушала српска музика као сада – објашњава Георгиевски.

СЕДАМ ЛОКАЦИЈА

Георгиевски каже да је планирано да билборди остану месец дана на седам локација у Скопљу.

Ostavi poruku