Предсједавајући америчког сенатског одбора за оружане снаге Џон Мекејн изјавио је данас да су САД криве што Украјина користи касетне бомбе.

Мекејн је признао да Украјина користи касетне бомбе јер, „није снабдјевена различитим врстама наоружања“, јавила је руска новинска агенција Спут ник.

„Мислим, да смо их снабдјели наоружањем које им је било потребно, они не би морали да користе касетне бомбе. То је дјелимично наша грешка“, рекао је Мекејн.

Хјуман Рајтс Воч потврдио је у извјештају у новембру прошле године тврдње становништва у Доњецкој и Луганској Републици да су украјинске трупе користиле касетну муницију у насељеним подручјима.

Ова организација је саопштила да су украјинске снаге користиле касетну муницију 2. октобра приликом гранатирања Доњецка, када је погинуо и припадник Међународног комитета Црвеног крста.

С друге стране, шеф прес-центра Војна инжењерије украјинских антитерористичких снага Александар Мотузјаник изјавио је јуче да „Оружане снаге Украјине не користе касетне бомбе“ против про-руских снага на истоку земље.

 

Ostavi poruku