Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против осам жандарма због напада на Андреја Вучића, брата премијера Србије Александра Вучића, током Геј параде у Београду.

Из тужилаштва је саопштено да је осам припадника Жандармерије осумњичено да су као саучесници извршили кривично дјело напад на војно лице у вршењу војне службе у стицају са кривичним дјелом злостављање и мучење.

Жандарми се терете и за кривично дјело злоупотреба службеног положаја, у вези са њиховим учешћем у догађајима на дан одржавања Геј параде.

Истовремено, тужилаштво је одбацило кривичне пријаве против двојице војних полицајаца које је поднио заштитник грађана Саша Јанковић.

Заштитник грађана поднио је кривичне пријаве 14. јануара против двојице припадника Управе Војне полиције због напада на припаднике Жандармерије у вршењу службене дужности.

Јанковић је поднио кривичне пријаве против припадника Војне полиције због учешћа у инциденту током Геј параде у којем су пребијени Андреј Вучић и Предраг Мали, брат градоначелника Београда Синише Малог.

Ostavi poruku