Приликом пљачке пословнице „БХ поште“ у Сарајеву, на нишану разбојника био је и командант Петог корпуса Армије РБиХ, генерал Атиф Дудаковић који је стајао на шалтеру, међутим он није реаговао па је остао недирнут.

Иначе, сарајевска полиција је и јуче трагала за двојицом разбојника који су опљачкали пословницу „БХ поште“ у том граду и ранили једног од поштанских службеника.

Према незваничним информацијама, полиција је послије пљачке обавила увиђај и изузела бројне доказе који су послати на вјештачења и који би могли помоћи у проналаску разбојника.

Саслушан је и одређен број лица који су се могли довести у везу са овом пљачком, али још није било званичних осумњичених.

Разбојници су у сриједу упали у просторије поште у улици Браће Бегић у сарајевском насељу Кошевско брдо, те напали руководиоца пословнице Жељка Петровића (57) и потом однијели око 900 марака које су покупили са столова и из ладица.

Када су разбојници ушли у пошту, затражили су од радница да им предају новац, као да оне и Петровић откључају сусједну просторију и сеф који се тамо налазио. Међутим, Петровић им се храбро супротставио.

Наишавши на отпор, разбојник наоружан пиштољем ударио је Петровића дршком пиштоља у главу и неколико пута пуцао му у ноге. Срећом, тек једно зрно је Петровићу само окрзнуло лијево кољено.

Након тога, један разбојник је покупио новац који му је био при руци, док је његов компањон све вријеме држао на нишану радницу за шалтером и Атифа Дудаковића који се у том тренутку налазио у пошти.

Према незваничним информација разбојници су препознали Дудаковића али он није реаговао. Према причи очевидаца он је причекао да разбојници оду из поште. Против Дудаковића је још 2006. поднесена пријава за ратне злочине над Србима али Тужилаштво БиХ до данас није подигло оптужницу.

Једна од радница поште куцањем на врата сусједног пословног простора у којем се налази фирма „Бројлер“ покушавала је да упозори колегиницу, да је у Пошти у току пљачка, међутим нису је примијетили.

Када су узели новац разбојници отишли низ улицу. Када је чула пуцњеве, радница фирме „Бројлер“ изашла је испред радње и убрзо угледала двојицу младића у црвеним мајицама како излазе из Поште и мирно се удаљавају. Она није одмах схватила да је ријеч о пљачкашима, јер су мирно ходали, међутим радник сусједне продавнице схватио је о чему је ријеч и одмах је позвао полицију.

Убрзо на лице мјеста стигла је полиција и блокирала шире подручје овог насеља, али разбојницима се већ био изгубио сваки траг.

Петровић је у то вријеме пребачен у сарајевску болницу гдје је задржан на лијечењу и није животно угрожен.

 

Ostavi poruku