Оперативни штаб више полицијских агенција формиран је због информација о могућем окупљању грађана који желе обиљежити годишњицу протеста од 7. фебруара прошле године, када су запаљене зграде неколико кантоналних влада у ФБиХ, али и зграда Предсједништва БиХ у Сарајеву.
„Штаб је формиран на основу Споразума о међусобној сарадњи између полицијских агенција, потписаног у јуну прошле године. Сједиште Штаба је у Дирекцији за координацију полицијских тијела, а циљ му је праћење безбједносне ситуације и сарадња између агенција“, рекао је директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић.

Осим припадника Дирекције, у раду Оперативног штаба, који је формиран јуче, учествују и службеници Граничне полиције, Агенције за истраге и заштиту /SIPA/, федералне Управе полиције и МУП-а Кантона Сарајево, пренијеле су „Независне новине“.

„Дирекција и остале агенције додатно су радиле на едукацији службеника и на набавци опреме и много смо спремнији“, нагласио је Вилић.

Полицијске агенције прикупиле су информације о могућим протестима грађана у суботу, 7. фебруара, у Сарајеву, Зеници и Тузли.

 

Ostavi poruku