Насловна Република Српска Додик: 350 лица из БиХ у »Исламској држави«

Додик: 350 лица из БиХ у »Исламској држави«

0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да истицање заставе „Исламске државе“ у Горњој Маочи није никакво изненађење, ако се зна да више од 350 лица из БиХ учествује у структурама те радикалне организације.

„Неки су и погинули ратујући за жИсламску државуж. У БиХ је њихова родбина и пријатељи који баштине идеје жИсламске државеж што треба да буде упозорење за све нас“, рекао је Додик данас новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да стабилност и безбједност зависе од превенције таквих појава.

„БиХ је дио међународне коалиције за борбу против радикализма сваке врсте. Ширити идеје жИсламске државеж на овим просторима је веома опасно и узнемиравајуће и због тога обрачун са носиоцима таквих идеја треба да буде видљив до мјере искључивања било какве могућности да се то поново догоди“, истакао је Додик.

Федерална телевизија објавила је фотографије из Горње Маоче на којима се виде застава и друга обиљежја „Исламске државе“.

Горња Маоча, код Сребреника, сједиште је вехабијске заједнице, а становници су скоро деценију под истрагом полицијских и обавјештајних агенција због сумње да су повезани са тероризмом.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version