Умировљени владика зворничко-тузлански Василије Качавенда тешко је повријеђен у ланчаном судару код Шапца, на свега три километра од аутопута Београд – Загреб.

Послије несреће код једне пољопривредне економије полиција МУП-а Србије је обавила увиђај, а утврђено је да се Качавенда налазио на мјесту сувозача у свом аутомобилу „ауди А4“, као и да његов возач није крив за ову несрећу. Он је примљен у Општу болницу „Свети врачеви“ у Бијељини са повредама главе и његово здравствено стање је стабилно.

Качавенда је изјавио да се све догодило за тили час.

– За несрећу није крив мој возач. Одмах послије несреће вратили смо се у Бијељину. Добро сам се угрувао. Добио сам снажне ударце у главу и тијело. Пошто сам имао два мождана удара и двије хируршке интервенције, наравно да овакве ствари за мене представљају ризик – рекао је Качавенда. Он је истакао да у договору са љекарима узима редовну терапију и да мирује.

Љекар у бијељинској Општој болници „Свети врачеви“ Миле Трифковић потврдио је да је умировљени владика зворничко-тузлански стабилног здравственог стања.

– Он има главобољу послије те несреће и у току је дијагностика. Урађени су неуролошки прегледи. Клинички је стабилан. Већих повреда нема, а имам информацију да је током несреће задобио ударац у предјелу главе – истакао је Трифковић.

Он је додао да је Качавенда смјештен на неуролошком одјељењу и да прати његово здравствено стање.

Његов возач је прошао без тежих повреда, а у несрећи је знатно оштећено возило у којем су се налазили.

Качавенда се у уторак поподне враћао из Патријаршије Српске православне цркве у Београду у манастир Свете Петке у бијељинском насељу Пет језера, гдје тренутно живи.

Он је доживио је први мождани удар у септембру 2013. године и тада је хитно транспортован у београдски Ургентни центар. Други мождани удар имао је крајем 2013, а медији су тада објавили да му је била одузета лијева страна тијела.

Качавенда је дужности разријешен и умировљен пошто су се у јавности појавили компромитујући снимци на којима се он, наводно, мази и љуби са млађим мушкарцем.

Ostavi poruku