Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач очекује од Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, чији су припадници ушли у Горњу Маочу гдје је постављена застава „Исламске државе“, да изврши хапшења, пронађе и процесуира одговорне, те такве људе стави под потпуну контролу.

„На основу посљедњих информација да је Сипа ушла у Горњу Маочу, надам се да нису ушли да само скину и заплијене заставе `Исламске државе`, већ да тамо изврше хапшења“, рекао је Лукач данас новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да у БиХ постоје појединци и организоване радикалне групе које имају, чак, и своје базе.

„Једна од тих база је сигурно Горња Маоча. Имали смо прилике видјети тамо истицање заставе `Исламске државе`. Ових дана смо видјели шта се под том заставом ради у свијету, мислим конкретно на спаљивање јорданског пилота, што је монструозан чин“, нагласио је Лукач.

Он је закључио да се не може дозволити да под том заставом било гдје у БиХ функционише било каква група.

Федерална телевизија синоћ је објавила фотографије из Горње Маоче на којима се види застава и друга обиљежја терористичке организације „Исламска држава“.

Горња Маоча, код Сребреника, сједиште је вехабијске заједнице, а становници су скоро деценију под истрагом полицијских и обавјештајних агенција због сумње да су повезани са тероризмом.

Ostavi poruku