Александра Сашка Гордић, велика хуманитарка и жена која је организовала или бар учествовала у стотинама хуманитарних акција у Бањалуци, па и читавој Српској, већ годинама се бори са тешком малигном болешћу нон-Хочкин лимфомом. Зато је сада њој потребна помоћ, јер је за Александрино лечење неопходно прикупити око 48.000 КМ.

Толико, наиме, треба овој младој жени новца како би бар наредне две године могла да обезбеди све лекове који су јој неопходни. Јер, породица новца више нема.

– Од задњег дана јануара 2011. мој живот се стрмоглавио. После много година остала сам трудна и мојој срећи није било краја, али ми је убрзо откривен нон-Хочкин. Од тада почиње борба са болешћу и жеља за животом – тихим гласом говори Александра.

Она додаје да је до 2014. примила осам хемотерапија и исто толико терапија одржавања.

– Таман када сам се понадала да је крај, у јуну 2014. губим свест, након чега прегледи показују тумор у мозгу. Од тада сам преживела 25 зрачења мозга, трка још траје јер су ми се из главе, као последица зрачења, тумори спустили у кичму, церебралну течност и на бубрег. Тренутна терапија ми је много помогла, уз њу сам после четири месеца проходала – прича Александра, али и додаје да су јој последњих шест месеци били најтежи у животу, од поновног учења ходања и устајања, па до изласка из пелена.

До сада су све трошкове лечења плаћали својим скромним платама Александра и њен супруг Горан. Како кажу, њихова примања нису била ни приближно довољна за издржавање четворочлане породице и за њено лечење, за које је сваког месеца потребно издвојити око 800 КМ. Стога су прво дизали краткорочне кредите, а како болест није посустајала, и дугорочни кредит, те су под хипотеку ставили стан њених родитеља.

Саша Латиновић, председник Удружења „Искра“, апеловао је на све људе који су у могућности да помогну колико могу.

– Покренула је десетине акција, скоро све акције прикупљања помоћи када су биле поплаве и на тај начин помогла десетинама хиљада људи. Ако се сви удружимо, можемо спасти њен живот, а њеној породици донети немерљиву радост – каже Латиновић.

ПОМОЋ
СВИ који су у прилици да помогну новац могу да уплате текући рачун Александре Гордић: 5672415000470628 Збербанк или да ради додатних информација контактирају са удружењем „Искра живота“. Све што их занима могу да сазнају од Саше Латиновића, председника уружења на број телефона 06509270297.

Ostavi poruku