Директор Борца Роберт Зрилић огорчен је изјавама шефа стручног штаба Новог Пазара Милорада Косановића, који је за прекид утакмице између Бањалучана и српског суперлигаша на турниру „Istria Winter Cup“ покушао искључиво да окриви фудбалера „црвено-плавих“.

Меч је прекинут у 55. минуту при резултату 0:0, када је фудбалер Новопазараца Милош Тинтор вандалски насрнуо на играча Борца Јоцу Стокића.

– Његова изјава, коју је пренијела већина медија и у којој се наводи да смо играли грубо, стварно нема везе са стварним животом. Срамотно је за једног искусног тренера као што је Косановић да каже да је наш фудбалер Јоцо Стокић ударао играча Новог Пазара Слободана Вуковића док је лежао на земљи. Мој приједлог је да уради алко-тест, јер очигледно се прије, за вријеме, али и послије утакмице није понашао нормално. Цијело јутро је вршио притисак на организатора турнира, јер је био незадовољан чињеницом да се утакмица игра на вјештачкој трави – нагласио је Зрилић.

Он каже да је утакмица до тренутка прекида била више него коректна.

– Обје екипе, ми поготово, играли смо практично без прекршаја и није показан ниједан жути картон. Неколико тренутака прије прекида играч Новог Пазара Слободан Вуковић дивљачки је стартовао на Јоцу Стокића. Потом је дошло до кошкања два играча, а све је кулминирало када је Милош Тинтор шаком у врат, а потом и у лице ударио Стокића. Тада је настала масовна гужва и млади судија из Ријеке Зоран Јанковић прекинуо је утакмицу – наставио је Зрилић.

У појединим медијима се појавила информација да је за прекид искључиви кривац Стокић и да ће бити суспендован до даљег.

– Смијешно је о томе и причати, јер наш играч по ниједном основу није кривац за прекид утакмице, а уз све то је извукао дебљи крај. Најважније је да су љекарски прегледи које је имао послије утакмице показали да нема никаквих озбиљнијих повреда, али ће, ипак, бити на поштеди неколико дана – додао је Зрилић, који се јуче послијеподне вратио у Бањалуку.

Косановић

Тренер Новог Пазара Милорад Косановић је у изјави за Танјуг истакао да је он одлучио да екипа напусти терен послије инцидената и за све што се десило окривио је играче Борца.

– Класика која се дешава када играш пријатељску утакмицу. Тада неко ко има неке амбиције постаје превише нервозан. После једног старта њихов играч одреаговао је некоректно и почео рукама да туче нашег фудбалера с леђа. Притрчао је наш други играч и одгурнуо га, а након тога сви остали и цела клупа потрчали су према њима. У таквим ситуацијама најпаметније је више се не дружити са таквима, јер све губи смисао. Донео сам одлуку да прекинемо утакмицу, позвао сам играче напоље и због тога нема ни повређених – рекао је Косановић.

Ostavi poruku