SHARE

МАЂАРСКЕ држављанке К. Н. и Д. К., повређене у удесу који је у недељу око 11.40 у бруском селу Дупце изазвао Милан Калинић, отпуштене су са Одељења хирургије и ортопедије крушевачке болнице, док је теже повређени возач “сузукија” Ф. Г. у међувремену пребачен у београдски КЦС због специфичног здравственог стања.

Епилог удеса који је изазвао познати водитељ и глумац биће највероватније подношење кривичне пријаве против Калинића због сумње да је извршио тешка дела против безбедности јавног саобраћаја. Калинић је управљајући џипом “ландровер” прешао на супротну страну коловоза и сударио се са “сузукијем” у коме је било четворо Мађара. Излетање из кривине оставило је здравствене последице само на путнике који су се кретали ка Копаонику, јер у незгоди Калинић није повређен.

– Возач Ф. Г. (49) је најтеже прошао, јер нема један бубрег, а постојала је опасност да други орган прави проблем услед повреда главе – наводи извор “Новости” из Опште болнице. – Пацијенткиња К. Н. је нешто дуже задржана најпре на Одељењу интензивне неге, а потом и на Хирургији како би се проверили снимци абдомена са ултразвука. Најмлађа међу њима, Д. К. (17) отпуштена је са лечења још у понедељак.

Пацијенткиња К. Н., која као и њени најближи није била животно угрожена после незгоде, са ћерком и родбином напустила је у уторак болницу и добро се осећа. Њој је у незгоди осим стомака повређена и десна подлактица, а има и подливе испод левог ока. Није дозволила фотографисање нити давање изјава медијима.

– Возио је мој пријатељ, а у колима је био и мој син са девојком – испричала је К. Н., чија је породица из мађарског града Орошхаза.

Према незваничним сазнањима, у Основном јавном тужилаштву из Бруса чекају да се комплетира предмет и потом званично достави кривична пријава са пратећом документацијом. Изјаве од повређених Мађара нису тражене јер је то била процена надлежног тужилаштва, а како незванично сазнајемо, Калинић је изјавио да је пут био клизав и није желео да избегне одговорност за насталу ситуацију.

ЗАПРЕЋЕНА КАЗНА

ПРЕМА Кривичном законику, за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја може се изрећи казна у распону од једне до осам година затвора, у зависности од последица које су уследиле. Ако је реч о нехату, а том приликом су путници задобили тешке телесне повреде предвиђена казна је до четири године. Закон налаже и обавезно изрицање мере забране управљања моторним возилом.

SHARE

Оставите одговор