Док су цијене горива у малопродаји у БиХ од новембра до децембра прошле године „срезане“ за 20 фенинга по литру, добар дио прехрамбених намирница, и то оних које најчешће купујемо, у истом периоду није појефтинио ни за један фенинг!

То потврђује анализа „Независних„, ослоњена на саопштења Aгенције за статистику БиХ.

Дизел, те бензин 95 су у новембру коштали по 2,30, а за литар бензина 98 је у истом мјесецу требало издвојити 2,40 КМ, а већ мјесец касније, све те цијене биле су ниже за 0,20 КМ.

У истом том периоду мало се шта мијењало када је ријеч о цјеновницима у трговинама за оне артикле за које најчешће празнимо новчанике.

Примјера ради, килограм риже остао је на цијени од 3,20, брашно је по килограму коштало 1,10, млијеко у тетрапаку 1,50, за десет јаја требало је издвојити три марке, а за литар уља 2,10 КМ. Дакле, то су цијене и за новембар и за децембар, односно нису „резане“.

Такође, килограм хљеба и даље је био 2,20 КМ, килограм соли „држао“ је цијену од 0,80 КМ, а кубни метар воде, у просјеку, стајао је једну марку. Истина, неки артикли, углавном они које и не купујемо толико често, јесу појефтинили, али ни близу у оним процентима колико је смањена цијена нафтних деривата.

У удружењима за заштиту потрошача истичу да се ово више не може толерисати, те наглашавају да је гориво морало да утиче и на снижење цијена основних животних намирница.

„Дефинитивно, не може се препустити трговцима да диктирају цијене, а самим тим и стање у држави. У сваком случају, пад цијена горива је велики и морало се то одразити и на појефтињење хране“, наглашава Муриса Марић, извршни директор у Удружењу грађана ДОН Приједор.

Она каже да се слободно формирање цијена, које је код нас на снази, није испоставило као добро рјешење.

„Требало би порадити на томе, да се дефинитивно види у чему је проблем. Сви се правдају тиме да имају велике залихе и да још не могу да снизе цијене, што ми потрошачи не сматрамо оправдањем“, навела је Марићева.

Интересантно је да су у међувремену, дакле од новембра, нафтни дериватни драстично појефтинили, па је тако дизел на неким бензинским пумпама у Бањалуци „срезан“ на око 1,70 КМ по литру, што се опет није одразило на остале цјеновнике.

Драго Ђукић, предсједавајући Групације за промет нафтом и нафтним дериватима у Привредној комори РС, мишљења је да је појефтињење горива требало да утиче и на пад осталих цијена.

„Ми смо једна карика у том ланцу малопродаје. Требало би да се снижене малопродајне цијене горива рефлектују позитивно за купце на тај начин да произвођачи, или остали који нуде робу, укалкулишу то смањење, што би било логично. Што се тиче горива, већ је до тог нивоа дошло са цијенама да се знатнија појефтињења не могу очекивати“, навео је Ђукић.

Ostavi poruku