Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић наставиће данас посјету Љубљани.

Цвијановићева ће одржати на Факултету политичких наука предавање o теми „Постдејтонска БиХ – Поглед из Српске“, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Цвијановићева је јуче са градоначелником Велења Бојаном Контичем разговарала о могућностима за успостављање боље сарадње Српске и овог словеначког града у области привреде и у осталим областима од заједничког интереса.

Градоначелник Велења оцијенио је овај састанак као добру основу за привреднике из Словеније и Републике Српске и изразио очекивање да они предложе пројекте од којих би корист могли имати, како сами привредници, тако и грађани Велења, Словеније и Српске.

Цвијановићева је посјетила и фабрику „Горење“ у Велењу и упознала њене представнике о привредним потенцијалима Републике Српске, а разговарано је и о могућности да менаџмент „Горења“ у наредном периоду посјети Републику Српску, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Састанцима са градоначелником Велења и менаџментом фабрике „Горење“ присуствовао је и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

Цвијановићева се јуче у својству међународног секретара СНСД–а састала и са предсједником Парламента Словеније Миланом Брглезом, као и са шефом Клуба посланика Социјалних демократа Словеније, Матјажом Ханом и потпредсједником словеначког Парламента из ове странке , Андрејом Катич.

Ostavi poruku