Краткометражни филм „Наше тело“, чију режију потписује Дане Комљен, номинован је за престижну награду Европске филмске акадмије, која ће бити додијељена крајем године у Берлину.

Филм „Наше тело“ премијерно је приказан 25. јануара на Међународном филмском фестивалу у Ротердаму, гдје је почетком седмице, посебном одлуком жирија, номинован за „европског Оскара“ – награду ЕФА ( (European Film Award) у категорији најбољих краткометражних филмова. Жири селекције ротердамског фестивала „Tiger Awards Competition for Short Films” одлучио је да главна признања додијели филмовима „Things“ Бена Риверса, „La fievre“ Сафије Бенхајм и „Greetings to the Ancestors“ Бена Расела.

Приказан у истој селекцији филм Дане Комљена, снимљен у српско-њемачкој копродукцији, директно је номинован за награду Европске филмске академије.

Овогодишњи жири у селекцији намијењеној краткометражном филму чинили су британска умјетница и редитељка Беатрис Гибсон, холандски кустос Ксандер Карскенс и Којо Јамашита, умјетнички директор јапаснког фестивала „Image Forum Festival“.

Они су одлучили да „Наше тело“ номинују за најзначајније признање ЕФА због „сировог и непосредног суочавања са својим субјектом, преплитања књижевног и филозофског, као и због убдјељивог контрастрирања суптилног и одсјечног“.

Ostavi poruku