HVALA Bogu što je živ, jer i on je nečije dete! – Ovo je bila prva rečenica koju je „Novostima“ izustila Sanja Jovanović, maćeha stradalog Luke Jovanovića (21), posle sazananja da je Marko Milićev (34), osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njen posinak, preksinoć pokušao da se ubije u pritvorskoj ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu.

Objašnjavajući da ni ona, niti njen suprug Bojan Jovanović, ne žele mnogo da se bave incidentom koji se zbio u CZ, Sanja je kratko rekla da je u utorak, na Svetog Savu, njihovom Luki bilo tačno šest meseci od pogibije na Brankovom mostu u Beogradu.

– Ne možete da zamislite koliko nam je svima teško, a najgore je Bojanu.

Davali smo Luki pomen u prošlu subotu.

Bojan je potpuno slomljen i do suđenja ne bismo hteli bilo šta da komentarišemo.

Poštujte našu tugu! Da je Milićev, koji se tereti da je 25. jula prošle godine „mini kantrimenom“ na Brankovom mostu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Luka Jovanović, hteo da digne ruku na sebe, potvrdila je i Zorana Vučićević, portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

– Situacija uopšte nije toliko dramatična kako je to predstavljeno u nekim medijima – objašnjava Vučićević.

– Istina je da je Milićev naneo sebi povrede, ali su mu one brzo sanirane.

Rane nisu duboke, on je previjen i nalazi se u specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde će ostati nekoliko dana.

Pod budnim je okom lekara i stražara i život mu nije ugrožen.

Da se dobro zdravstveno i psihički oseća, dovoljan je dokaz to što je već uutorak vođen u sud na jedno suđenje, u kojem se pojavljuje kao oštećena stranka.

Jovanović je stradao kada je na njega na Brankovom mostu naleteo Milićev, vozeći „kantrimen“Istraga o tome kako je Milićev sebi uspeo da nanese povrede se nastavlja, ali veruje se da je on, najverovatnije, izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji pritvorenici dobijaju kao sledovanje za ličnu higijenu i njime posekao vene.

Milićev je optužen da je izazvao udes na Brankovom mostu u kojem je nastradao Luka Jovanović, posle čega je pobegao iz zemlje.

Ipak, pronađen je i uhapšen u avgustu u Kini i ubrzo isporučen Srbiji.

On bi odbranu pred sudom prvi put trebalo da iznese 10. februara.

Osim njega optužen je i njegov kum Bratislav Vesović, kao i taksista Saša Janković.

Devojke koje su bile saputnice glavnoosumnjičenog, kao i Nikola Lepen, posle nagodbe sa Trećim osnovnim tužilaštvom zbog pomaganja Milićevu osuđene su na kaznu kućnog zatvora.

Ostavi poruku