Репродукцијом пресретнутих телефонских разговора у Суду БиХ настављено је суђење оптуженима у предмету „Марко Божиновић и други“, који се терете за припадност организованој криминалној групи која се бавила кријумчарењем дроге.

Осим Божиновића (39), на оптуженичкој клупи сједе и Роберт Љиљак (38), Момчило Мијановић (36), Давор Вуковић (32), Предраг Ратковић (34) и Веис Хусковић (45).

У судници су на посљедњем рочишту репродуковани разговори које су водили оптужени Божиновић, Љиљак и Мијановић, те извјесни Енвер, Жељко Марковић, Дарко Килибарда и Одисеј Фофилос, који је раније осуђен на годину затвора након склапања споразума са Тужилаштвом.

Из пресретнутих разговара почетком маја 2013. могло се чути да је Мијановић стално био у контакту са Марковићем, те да су камионом и још неким возилом кренули на пут. У разговорима се помиње да једно возило иде прво да „отвори пут“, те да неко некоме треба да пошаље „рибу“.

Током пута Мијановић, Килибарда и Љиљак су размијенили најмање 25 телефонских позива и СМС порука из којих се видјело да Мијановић и Божиновић иду да се у Мостару сусретну са Љиљком. Након што су „нешто“ утоварили на камион, Мијановић обавјештава Килибарду да има рибу.

Мијановић у једној поруци обавјештава Килибарду да иде према Требињу, те да ће навратити код њега. Килибарда му на то говори да му донесе „мало сома, мало пастрмке“. Према оптужници, они су продали више десетина килограма сканка.*

Izvor: Glas Srpske

Ostavi poruku