Slovenački penzioner Arif Mušinović (68) iz prnjavorskog prigradskog naselja Konjuhovci pravosnažnom presudom naredne tri godine provešće na robiji zbog „polnog nasilja nad djetetom“, tačnije nad sedmogodišnjom unukom svoga brata.

Konačnu presudu izrekao je Vrhovni sud RS, koji je samo potvrdio prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda, obrazlažući da je Sudsko vokeće Vrhovnog suda odbilo žalbu Mušinovićeve odbrane kao neosnovanu.

Radi zaštite žrtve, suđenje je bilo zatvoreno za javnost, pa sud i tužilaštvo nisu saopštavali detalje slučaja.

Kako su „Novosti“ pisale, Mušinović je djevojčicu zlostavljao u avgustu prošle godine u svojoj kući, kada je i uhapšen poslije prijave očajne majke policiji. Ćerkica se uveče majci požalila na stomačne probleme, da je „deda i amidža Arif štipao, dirao i vršio druge nedolične radnje“.

“Govorio mi je da se samo igra “, ispričala je nedužna djevojčica majci, pokazujući joj modrice.

Majka je bila dodatno šokirana beskrupuloznošću strica Arifa.

Ljekarskim pregledima je utvrđeno da su djevojčici nanesene lakše povrede i da, srećom, nije silovana.

Odmah po saznanju ovog gnusnog događaja, otac djevojčice, Hašim Mušinović (41), doputovao je avionom iz Švedske, gdje je na privremenom radu, i sa suprugom Amelom (31), digao glas u ime svih roditelja zlostavljane djece.

“Naš stric amidža Arif je gnusni seksualni monstrum, koji zbog svega što je učinio našem nedužnom sedmogodišnjem detetu zaslužuje najgoru moguću kaznu i na ovom i na onom svetu“, rekli su za „Novosti“ zgranuti roditelji, uz apel da ćutanjem žrtve i njihovi najbliži ne bore se protiv seksualnih monstruma.

Izvor: Nezavisne novine

Ostavi poruku