Predsednik Plivačkog saveza Srbije (PSS) Dragan Radosav pozvao je Ministarstvo omladine i sporta da ne donosi odluku o ukidanju finansiranja tog saveza, kako bi mladi plivači mogli da nastupaju na domaćim i inostranim takmičenima.

MOS je saopštilo da je PSS izuzet iz budžetskog finansiranja za naredne dve godine jer je pravosnažno osuđen od nadležnog suda zbog kršenja Zakona o sportu.

Radosav je na konferenciji za novinare u Medija centru naglasio da je PSS za dogovor sa Ministarstvom omladine i sporta.

– Zahtevamo da ministarstvo omladine i sporta ne donosi odluku o ukidanju finansiranja plivanja, kako bi deca nastavila sa takmičenjima – rekao je Radosav na konfereciji za novinare u Medija centru.

On je dodao da će PSS u slučaju da razgovor sa predstavnicima MOS-a ne urodi plodom uložiti „vanredni pravni lek“.- Žalićemo se na tu odluku i eventualno ćemo pokrenuti upravni spor – rekao je Radosav, naglasivši da razlozi zbog kojih je ukinuto finansiranje plivanju možda mogu da važe i za neke druge sportove i da je „zakon jednak za sve“.

– Treba proveriti da li su sredstva dodeljivana nekim savezima koji su bili u blokadi, a pošto je zakon jednak za sve onda mora da bude primenjen i u tim slučajevima – kazao je Radosav, ali nije rekao na koje saveze konkretno misli.

On je priznao da prekršajna prijava protiv PSS postoji od 2013. godine, a da „lice koje je bilo za to najodgovornije, više nije u Savezu“.

Radosav je ocenio da je protiv PSS praktično pokrenuta kampanja, koju je navodno prvi započeo plivač Milorad Čavić, koji „je nedavno postao preduzetnik“.

– On nas je optužio da smo korumprani.

Nedavno je postao preduzetnik, želeo je da prodaje opremu za plivače i rekao je da će nam pomoći, ukokliko kupimo njegovu opremu – rekao je Radosav i dodao da je PSS nakon toga, po njegovim rečima, dobio još jednog „neprijatelja“.

On je dodao da je Čavić nedavno „tvitovao“ iz Kaliifornije i da je optužio PSS za korupciju.

– On za to nije dao nikakv dokaz i zbog optužbi na račun PSS moraće da snosi posledice – rekao je Radosav i naglasio da je PSS radio u skladu sa zakonima Srbije, a da su se „određeni propusti rešavali interno“.

– Sva sredstva koja smo dobijali od MOS-a trošena su namenski, za šta imamo nalaz Revizorske kuće – rekao je Radosav.

Ostavi poruku