Državni sekretar sporta Predrag Peruničić izjavio je da će Ministarstvo omladine i sporta, uprkos tome što je sudskom odlukom ukinuto finansiranje Plivačkog saveza, nastaviti da pomaže vrhunskim plivačima.

– Programom finansiranja sporta bio je predviđen novac za PSS, a sada će on biti namenjen samo vrhunskim plivačima, dok će se ukinuti izdavanja za plate i kancelariju Saveza – rekao je Peruničić na konferencji za novinare u Palati Srbija.

Ministarstvo omladine i sporta (MOS) saopštilo je da je Plivački savez Srbije (PSS) izuzet iz budžetskog finansiranja za naredne dve godine jer je pravosnažno osuđen od nadležnog suda zbog kršenja Zakona o sportu.

Peruničić je stavio do znanja da će se iz programa izuzeti redovno finansiranje PSS, što znači da ni mlađe plivačke kategorije praktično neće imati finansijsku podršku za domaća i međunarodna takmičenja.

Peruničić je podsetio da je inspektor Ministarstva omladine sporta podneo prekršajnu prijavu protiv PSS, na osnovu koje je Prekršajni sud doneo presudu o zabrani finansiranja na dve godine.

Državni sekretar sporta je napomenuo da su do sada obavljena dva razgovora sa predstavnicima PSS, a da je za ponedeljak zakazan još jedan.

– Zakazali smo razgovor sa njima, ali zaista ne znam koja je njegova svrha – rekao je Peruničić.

Ostavi poruku