Košarkaš Partizana Nikola Milutinov rekao je za sajt ABA lige da je to što crno-beli imaju kontinuitet dobrih rezultata u ovom trenutku važnije od njihove pozicije na tabeli. – Konačno smo došli do mesta koje vodi u plej-of i bežimo dve pobede prvim pratiocima, što nam sigurno mnogo znači.

Ipak, mnogo bitnije jeste da smo sa tih pet pobeda ušli u neki kontinuitet dobrih rezultata.

Dižemo formu, a pred nama su tek najbitnije utakmice – rekao je Milutinovza sajt Jadranske lige.

Milutinov je kazao da su Aleksandar Pavlović i Milan Mačvanznačajno podigli i kvalitet igre, ali i samopouzdanje cele ekipe, kao da pored njih dvojice i Dragan Milosavljević mnogo pomaže mčadim igračima.– Ipak su to igrači koji imaju bogate internacionalne karijere.

Njih trojica konstantno bodre ceo tim, ne samo mene, a od njihovih saveta može dosta da se nauči.

Recimo Mačvan mi govori kako da pratim igru ispod koša, kretnje ostalih saigrača…– rekao je centar Partizana.

Milutinovtrenutno ubedljivo vodi po broju ofanzivnih skokova u ligi, a takođe je igrač sa najboljim indeksom korisnosti u Partizanu.– Moje razmišljanje je da uvek može bolje.

Tako da i sada mislim da u mojoj igri ima dosta prostora za napredak.

Posebno kod slobodnih bacanja. Što se skoka tiče, tu je u pitanju volja, odnosno koliko se trudite i želite da uhvatite loptu pre drugog.

Malo mi je i lakše sada jer sam letos sanirao probleme sa kolenima koja su me mučila proteklih sezona– kazao je on.

Upitan ko mu je najteži protivnik na centarskoj poziciji u Jadranskoj ligi, Milutinovje izdvojio igrače Zvezde i Cedevite.– Prvo, to bi bio Boban Marjanović, koji svoj kvalitet pokazuje svima odličnim partijama u Evroligi.

Takođe, tu je i Miro Bilan iz Cedevite, koji je odličan centar– kazao je Milutinov.

Ostavi poruku