ZA nekoliko godina prestaću da postižem golove, a onda ćeš me ti naslediti! Ovim rečima je Kristijano Ronaldo dočekao Martina Edegarda po dolasku u Madrid.

Mladi Norvežanin koji igra na poziciji ofanzivnog veziste potpuno je zaludeo fudbalsku Evropu, mnogi su želeli da privole šesnaestogodišnjeg fudbalera u svoje redove, ali je presudila platežna moć Real Madrida.

– Zaista predivan osećaj, moji snovi su se ispunili! Presrećan sam što sam došao u Real, ovo je ogromna čast – istakao je supertalentovani Norvežanin na zvaničnoj promociji pred španskim novinarima.

Njegovi vršnjaci se bore da od roditelja dobiju veći džeparac, a on će sa tek napunjenih 16 godina imati primanja veća od 100 hiljada evra nedeljno! Martin Edegard stigao je iz Stromsgodseta u najveći evropski klub, gde će u početku trenirati sa rezervnim timom Reala, kog predvodi Zinedin Zidan, a kada još malo „ojača“ preći će u A tim „galaktikosa“.

Edegard je skrenuo pažnju na sebe kao najmlađi fudbaler koji je odigrao meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bio je star tačno 15 godina i 300 dana kada je oktobra prošle godine u 63. minutu ušao na teren protiv Bugarske.

Pre toga postao je i najmlađi strelac u istoriji norveškog prvenstva kada je 16. maja postigao četvrti pogodak u pobedi njegovog Stromsgodseta protiv Sarpsborga od 4:1.

Vunderkind sa Skandinavskog poluostrva obilazio je letos trening kampove najvećih evropskih klubova, a mislilo se da će možda obući crveno-plavi dres Barselone, pošto je njegov fudbalski idol bio Lionel Mesi.

Obećavali su mu kule i gradove, bili spremni da mu ispune sve postavljene uslove, ali se mladi Edegard opredelio da postane prestolonaslednik u „kraljevskom klubu“ i uči zanat od najboljeg fudbalera 2014. godine – Kristijana Ronalda.

LIČNA KARTA Rođen: 17. decembar 1998. u Dramenu Visina: 176 cm Težina: 60 kg Karijera: Stromsgodset (2014-15), Real Madrid (2015-) Norveška: tri meča za seniorski tim

Ostavi poruku