Насловна Фудбал Srpska liga 44. na svetu

Srpska liga 44. na svetu

0

EKVADOR, Kipar, Egipat, Kostarika i Moldavija nalaze se ispred Srbije na lestvici Međunarodne federacije za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS), kada se gleda kvalitet liga.

Naše nacionalno prvenstvo u fudbalu zauzima 44. poziciju na ovoj listi za 2014. godinu, što je pad za dva mesta u odnosu na period od pre 365 dana.

Postoje, međutim, sve glasnije tvrdnje kako kriterijumi za ovu listu nisu baš ubedljivi.

Tako se engleska Premijer liga, koju mnogi smatraju za najkvalitetniju, našla na trećoj poziciji.

Dve bolje plasirane lige su španska Primera i italijanska Serija A, dok je Bundesliga tek peta.

Statističari ove organizacije u obzir uzimaju rezultate klubova u nacionalnim šampionatima i kupovima, kao i učinak u kontinentalnim i planetarnim nastupima.

Kada se sve sračuna, ispada da je bugarski šampionat duplo kvalitetniji od srpskog, jer naše istočne komšije zauzimaju 22. mesto na tabeli, a ispred Jelen Superlige nalaze se još i Slovenija, Bolivija, Egipat…Španski šampionat je već petu godinu zaredom na vrhu ove liste, pre svega zahvaljujući odličnim izdanjima njihovih klubova u evropskim takmičenjima, dok se najatraktivniji fudbal van Starog kontinenta igra u Argentini, koja je zauzela četvrtu poziciju.

HRVATI NAJBOLjI SA PROSTORA BIŠE SFRJSRBIJA nije lider u regionu.

Barem što se fudbala tiče.

Daleko ispred našeg prventstva, nalazi se rumunsko (16. mesto) i bugarsko (22).

Kada su u pitanju bivše jugoslovenske republike, najbolja je Hrvatska, koja se smestila na 26. mesto, a pre svega zahvaljujući zapaženim rezultatima Maribora, Slovenci su 41.

I po ovim podacima, koliko god neko sumnjao u kriMakedonci se nalaze na 70. mestu, prvenstvo BiH je IFFHS rangirao na 98, dok su najlošiji Crnogorci, koji se nalaze tek na 103. poziciji.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version