TERME ČATEŽOd dopisnika „Novosti“JEDAN od legendarnih asova Crvene zvezde, Darko Pančev, odavno je rekao da na „Marakanu“ titulu donose golgeteri i ofanzivna igra sa dva klasična špica.

Crveno-beli danas na spisku imaju 30 fudbalera, čak četvoricu napadača, ali bar prema dosadašnjim statistikama i karakteristikama, obojica novajlija, Džošua Parker i Fuad Salami, nisu „devetke“ razbijači. Đorđe Despotović je jedini klasičan centarfor, ali posle bledog jesenjeg izdanja za trenera Nenada Lalatovića počinje od nule, jer će šansu svakako dobijati tinejdžer Luka Jović.

Na „Marakani“ će strpljivo sačekati tri meča u Sloveniji ali je izvesno da će do odlaska u Tursku trener Nenad Lalatović rešiti da li mu je potrebna „duga devetka“ ili će probati sa „lakom konjicom“, što podrazumeva dovođenje još najmanje dvojice krilnih veznih igrača.

Zvezda još može da dovede Petra Orlandića.

Za njega je Lalatović istakao da je „kvalitet za Zvezdu“, ali je preskočio odgovor da li su crveno-beli zainteresovani za njega ili ne.

Crnogorski špic je meta i Partizana pa će crveno-beli morati brzo da donesu odluku.

– Potreban nam je sigurno još jedan krilni igrač – ponavlja Lalatović od početka priprema, jer na toj poziciji ima Lazovića, Gavrića i Kataija.

NEMCI SEKU OKO KOVAČEVIĆA ALEKSANDAR Kovačević marljivo radi u Sloveniji, ali još je u procentima 50-50 da li će ostati u klubu.

Posle Ajntrahta i Štutgart je pokazao interesovanje za mladog reprezentativca, pogotovo ako proda Maksima i Gentnera, za koje imaju ponude iz Engleske.

Bundesliga se nastavlja za 10 dana i trebalo bi očekivati da zainteresovani klubovi donesu odluku u narednih 48 sati. Štoperi Darko Lazić i Bogdan Planić i dalje čekaju na ishod pregovora sa Belgijancima, odnosno Rusima i Francuzima.

Ipak, samo jedan od njih dvojice će dobiti dozvolu da ode.

To već neko vreme navodi na zaključak da će se na kraju odlučiti za drugu opciju, odnosno na formaciju sa jednim ili dvojicom bržih napadača, a u tom slučaju će pokupšati da na „Marakanu“ dovede ili Vladimira Jovovića iz Sutjeske ili Nikolu Trujića iz Napretka kome je otpao transfer u Olimpik iz Marselja.

A, možda i obojicu, ako se Rade Krunić skrasi u inostranstvu.

S obzirom na to da je Parker u Domžalama igrao često desno krilo, a da Salami u selekciji Nigerije igra po levoj strani, Lalatović će za razbijanje bunkera rivala, što je bila jesenja rak-rana šampiona, ponovo imati kao opcije Despotovića i Jovića.

Njihova jesenja neefikasnost nije i odraz njihovog kvaliteta, pa se svi nadaju da će na proleće pokazati pravo lice.

U svakom slučaju, Zvezda je gotovo uvek osvajala titule kada je imala rasnog strelca u timu, koji je često bio i golgeter Lige.

Samo u poslednjih 20 godina to su bili Anto Drobnjak, Darko Kovačević, Goran Drulić, Zoran Jovičić, Nikola Žigić, Marko Pantelić, Nenad Jestrović, Dragan Mrđa…

Zvezda u sredu od 17 časova na terenu Ankarana igra protiv drugoligaša Tolmina prvi kontrolni meč u Sloveniji.

Iako je rezultat u drugom planu, sigurno je da će treneru Lalatoviću slika o timu početi polako da se bistri. ŠAMPION ZA ŠAMPIONE ŠEF kuhinje hotela „Žusterna“ Damjan Jerman dobio je prvu nagradu „Slatke Istre 2014“ za najbolju tortu, pa nije propustio da ekspediciju Crvene zvezde dočeka sa svojim specijalitetom.

Treneri Šarac i Milošević, kao i kapiteni Petković, Lazović i Luković nisu krili zadovoljstvo…

PROČITAJTE JOŠ:Veteranka ruši sve rekorde tenisaPrioritet Partizana – Stanislav ManolevVučević: Zvezda budi poseban osećaj u meni, voleo bih da obučem crveno-beli dresBertansov blog za sajt Evrolige: Nigde kao u BeograduŠimunićeva grize kao SuarezArmenulić o učinku teniserki: Poražavajuće!

Ostavi poruku