Fudbalski klub Novi Pazar pokrenuo je posebnu akciju u nastojanju da utiče na nacionalni fudbalski savez (FSS) kako bi eventualno smanjio kaznu klubu od tri utakmice igranja na domaćem terenu bez prisustva publike.

U sklopu te akcije građani i navijači Novog Pazara poslali su poruku sledeće sadržine: „FSS, ja želim na stadion zato što moram biti uz svoje Plave“.

Disciplinska komisija FSSkaznila je tog superligaša sa tri meča bez prisustva navijača i novčano sa milion dinara zbog incidenata na prvenstvenoj utakmici 14. kola protiv Partizana, odigranoj 30. novembra u Novom Pazaru.

Istovremeno, trener Partizana Marko Nikolić suspendovan je na tri meseca i još je kažnjen novčano sa 300.000 dinara.

Meč između fudbalera Novog Pazara i Partizana obeležili su brojni incidenti domaćih navijača, koji su započeti već u 10. minutu kada je petardom pogoden trener crno-belih Nikolić, nakon čega je usledio trominutni prekid.

Nikolić je u više navrata vređan sa tribina, a u poslednjih 20 minuta utakmice dobio je crveni karton zbog nesportskog ponašanja i prigovora sudiji posle poništenog gola njegovom timu.

Susret je završen nerešenim rezultatom 1:1.

Ukoliko Disciplinska komisija FŠ ne smanji izrečenu kaznu, Novi Pazar početkom drugog dela sezone neće moći da računa na podršku domaćih navijača na utakmicama protiv Čukaričkog, OFK Beograda i Crvene zvezde.

Prolećni deo sezone u Superligi Srbije startuje 21. februara utakmicama 16. kola, a Novi Pazar, koji je trenutno petoplasirani na tabeli, gostuje ekipi beogradskog Rada.

Ostavi poruku