ŠTA se navodi u obdukcionom nalazu o smrti Ivane Bakić Bodrožić, čije je beživotno telo pronađeno pre mesec i po dana u beogradskom hotelu „Hajat“ nije poznato njenoj majci Nadi Bodrožić, niti advokatu Milanu Dabiću, potvrđeno je „Novostima“.

Više javno tužilaštvo u Beogradu još prikuplja dokumentaciju i taj posao bi, kako saznajemo, trebalo da se završi do kraja nedelje! Ističući da nije imao uvid u nalaz obdukcije, Dabić kaže da, po njegovim saznanjima, Tužilaštvo čeka „još neku dokumentaciju iz MUP, kako bi se dokazi kompletirali“.

– Čeka se nalaz još jednog DNK veštačenja, i to bi, nadam se, do kraja nedelje trebalo da bude dostavljeno Tužilaštvu – precizira u izjavi za naš list advokat Dabić, ne navodeći o čemu je reč.

– Tek kada se sve kompletira, odlučiće se da li će se i protiv koga povesti istraga.

Po Dabićevim rečima, razumljivo je da se u ovoj fazi predistražnog postupka, u javnosti ne mogu obelodanjivati rezultati urađenih analiza.

Pored obdukcije, očekuju se i toksikološke analize koje treba da rasvetle smrt gošće sobe 326 u „Hajatu“, odnosno da utvrde da li je devojka u krvi imala velike količine anestetika propofol, ali i kako se sumnja – tragove kokaina.

Rađeno je i veštačenje mobilnog telefona i laptopa, da bi se razrešila misterija menjanja Ivinog statusa na fejsbuk-profilu nekoliko časova posle njene smrti.

Advokat i porodični prijatelj Bodrožića, kazao je da Ivina majka nije znala šifru za ćerkin fejsbuk-profil, a to nije bilo poznato ni njenim bliskim prijateljima iz Novog Sada.

U pojedinim medijima je objavljena nelogična okolnost da su Ivini statusi na „Fejsbuku“ menjani posle njene smrti.

Ona je 8. decembra na svom profilu napisala status u kojem je pomenula „jednu tužnu i jako ružnu ženu“.

Status je izmenjen dva minuta kasnije – dodala je da je reč o ženi koja živi u zabludi i lažima.

Neobično je, međutim, da je isti status, u dva navrata promenjen 12. decembra, kada je Ivana već bila mrtva. MOGUĆA REOBDUKCIJA?! U RANIJIM izjavama, advokat Dabić nije isključivao eventualnu mogućnost da se traži i reobdukcija.

– Dok se ne upoznamo sa nalazima obdukcije urađene na VMA, ne mogu ništa da kažem – rekao je Dabić.

– U ovom momentu to nećemo tražiti.

Ostavi poruku