BOGOJAVLjENjE u Srpskoj Crnji, pitomom banatskom mestu na samoj srpsko-rumunskoj granici, juče je bilo u znaku žalosti.

Crnja je zavijena u crno.

Staro i mlado okupilo se na pravoslavnom groblju gde su se oprostili od Jovane Lekin, dvadesetpetogodišnje meštanke koja je u petak 16. januara tragično izgubila život u saobraćajnoj nezgodi nedaleko od porodičnog doma.

Na poslednji počinak ispratili su je roditelji, brat, mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanici.

– Čitav život bavila se sportom, volela je atletiku… Šta ćemo sada bez naše maze i ljubimice – kukaju, skrhani od bola i tuge, Jovanini roditelji Slobodanka i Slobodan.

Njen dečko i nesuđeni verenik, tridesetčetvorogodišnji profesor fizičkog vaspitanja Milorad Šuput, koji je teško povređen, bori se za život u novosadskom Urgentnom centru.

Familija je neprestano uz njega.

Plaše se kako će Milorad reagovati kad sazna da Jovane više nema, s obzirom na to da nije u svesti i da ne zna šta se sve dogodilo.

Kobne večeri, Jovana i Milorad krenuli su da džogiraju u, inače slabo osvetljenoj, Ulici Đure Jakšića.

Prema saopštenju PU Zrenjanin, čiji su pripadnici izvršili uviđaj na licu mesta, na njih je oko 22 sata velikom brzinom naleteo automobil „micubiši“ i pokosio ih, a njime je iz pravca graničnog prelaza upravljao Tomislav Petrović (48), zvani Vinetu, iz Srpske Crnje.

Sudija za prethodni postupak zrenjaninskog višeg suda Goran Zec izjavio je juče za „Novosti“ da je odredio pritvor Petroviću zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Zbog štrajka advokata, Petrović nije saslušan.

Nezvanično saznajmo da je policiji izjavio da je svestan šta je učinio, da mu je teško i da se kaje.

Takođe, nezvaničan je podatak da je prilikom vožnje bio u alkoholisanom stanju i imao više od dva promila alkohola u krvi.

Kretao se velikom brzinom, više od 100 kilometara na čas. IMA NADE ZA MILORADA Zbog hematoma na glavi Milorad Šuput trenutno se nalazi u stanju veštačke kome.

Prema nekim optimističkim prognozama lekara, ukoliko se hematom povuče, i ne bude novih komplikacija, Milorad, koji ima snažno telo i poznat je kao sportista, ima šanse da preživi…

Ostavi poruku