Izgradnja savremenog Atletskog stadiona, po najvišim standardima Međunarodne atletske federacije (IAF), počela je u ponedeljak u Novom Pazaru.

Radove na stadionu koji će imati osam trkačkih traka dužine 400 metara, tunel za zimske pripreme dužine 110 metara i borilišta za sve skakačke i bacačke discipline otvorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

Izgradnju stadiona zajednički finansiraju ministarstvo omladine i sporta i gradska uprava Novog Pazara, a završetak se očekuje do kraja godine.

Ministar Udovičić istakao je da Vlada Srbije ulaže u sportsku infrastrukturu u svim krajevima zemlje.

– Novi Pazar i okolina dali su Srbiji brojne odlične sportiste, a među njima je i mnogo vrhunskih atletičara.

Zadatak Vlade je da jednako vodi računa o svim građanima naše zemlje, bez obzira na to gde žive.

Tim principom vodi se i ministarstvo omladine i sporta koje gradi i obnavlja sportsku infrastrukturu u svim krajevima Srbije.

Deo toga je i Atletski stadion u Novom Pazaru koji će omogućiti dobre uslove za pripreme, a kroz organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja pomoći razvoju ekonomije i sportskog turizma u ovom delu zemlje – kazao je Udovičić.

Istakao je da svi moraju da imaju uslove za bavljenje sportom.

– Sport se mora učiniti dostupnim svima, ne sme da bude privilegija bogatih ili samo ljudi koji žive u prestonici.

Kroz seriju infrastrukturnih projekata, kako kroz izgradnju novih objekata, tako i kroz rekonstrukciju postojeradimo na tome da svako ko želi da se rekreativno ili profesionalno bavi sportom ima dobre uslove da tu želju i ostvari – poručio je Udovičić.

Udovičić se zahvalio svima koji pomažu da Novi Pazar dobije Atletski stadion, posebno izdvojivši Ljajića, gradonačelnika Mehu Mahmutovića i njegov tim, kao i predstavnike Atletskog saveza Srbije.

Ostavi poruku