Тужилаштво Унско-санског кантона жалиће се Апелационом вијећу Врховног суда Федерације БиХ на одлуку о пуштању из притвора предсједника кантоналне Владе Хамдије Липоваче и власника предузећа „Агра“ из Бихаћа Алена Глухалића који су осумњичени за злоупотребе положаја или овлаштења.

„Надамо се да ће наша жалба бити усвојена јер постоје озбиљне индиције да би Липовача и Глухалић боравком на слободи могли ометати ток истраге у овом случају“, саопштили су из Кантоналног тужилаштва.

Одлуком Судског вијећа Кантоналног суда у Бихаћу Липовача и Глухалић су у петак, 16. јануара, пуштени на слободу, након што им је истекла мјера једномјесечног притвора, којег су провели у Казнено-поправном заводу у Бихаћу.

Кантонално тужилаштво тражило је да им мјера притвора буде продужена за још 60 дана, али је тај приједлог одбијен као неоснован.

Липовача и Глухалић ухапшени су 17. децембра због сумње да су починили кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења у случају реконструкције Спортско-рекреационог центра „Стенс“.

Почетна цијена радова на „Стенсу“ износила је 810.000 КМ, а на крају је, због више анекса уговора о додатним радовима, наплаћено 1,7 милиона КМ.

 

Ostavi poruku