Najmanje 35 sirijskih vojnika je poginulo kada se vojni teretni avion srušio na severozapadu zemlje, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Opservatorija je navela da se nesreća dogodila noćas i da se avion srušio jer je udario u kablove dalekovoda po gustoj magli u provinciji Idlib.

Istu informaciju su objavili i sirijski državni mediji, ali ekstremistička grupa Al-Nusra Front je na Tviteru objavila da je oborila letelicu, prenela je agencija AFP.

Sirijski mediji su objavili da se avion srušio, ali nisu naveli koliko je bilo žrtava. „Teretni avion se, zbog loših vremenskih uslova i guste magle, srušio sinoć prilikom sletanja na vojni aerodrom Abu al-Duhur i svi članovi posade su poginuli“, javila je državna novinska agencija Sana, ne navodeći detalje.

Prema navodima Opservatorije, režimske snage su se sukobile sa pripadnicima Al-Nusre da bi doprli do mesta nesreće i tela poginulih.

Al-Nusra je na jednom od Tviter naloga objavila i fotografije, kako tvrde, aviona koji su oborili, kao i tela poginulih.

Ostavi poruku