Насловна Регион Китаровић: Шешељу пресуда пре смрти

Китаровић: Шешељу пресуда пре смрти

0

Предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић затражила је од генералног секретара УН Бан Ки-муна да учини све како би се Војислав Шешељ вратио у Хаг.

Како преносе хрватски медији, Китаровићева је у писму захтјевала да Међународни суд у Хагу што прије донесе пресуду лидеру СРС.

„Пуштање Шешеља поткопава сврху због које је Савет безбједности утемељио Међународни суд. Тражим од вас да преузмете све потребне кораке како би се осигурало да се Шешељ врати у притвор док не буде испуњавао услове за привремено пуштање које сви затвореници Суда морају да испуне“, наводи Китаровићева.

Она такође истиче да нису јасни разлози за пуштање Шешеља на условну слободу јер му Суд није одредио услове, који су уобичајени у оваквим случајевима.

Китаровићева истиче да како се од Шешеља није тражило да се суздржи од јавних наступа или ангажмана у политичком животу.

„Љубазно вас молим да предузмете све мјере које су ван на располагању. Кључно је да Суд донесе пресуду у случају што је прије могуће како Шешељ својом смрћу не би избјегао пресуду као што је био случај са Слободаном Милошевићем. Све жртве заслужују да чују пресуду“, наводи се у писму.

 

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version