Priča o transferu Marka Poletanovića (22), kapitena Vojvodine, u Gent nije završena.

Poslovođa novosadskog superligaša, kako je potvrdio za naš list, trebalo bi u nedelju da otputuje u Belgiju na lekarske preglede i da uz podršku matičnog kluba, promeni sredinu. Uprava novosadskog superligaša se pre desetak dana zahvalila Belgijancima, odbila njihovu prvobitnu, zvaničnu ponudu za prelazak sjajnog veznjaka, koja nije bila po meri kluba i kapitena.

Predsednik Zoran Šćepanović tom prilikom je potvrdio da rukovodstvo nije prihvatilo ponuđene uslove pod kojima bi Poletanović prešao u Gent, jer nisu odgovarali Novosađanima, koji znaju da vrednuju svoje igrače, a jasno je da je glavni akter najistaknutiji fudbaler. Činjenica da se Vojvodina zahvalila, po svemu sudeći, nije mnogo uzbudila, ni obeshrabrila Belgijance.

Jer, klupska administracija u kancelarijama Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ primila je novu ponudu, sa povoljnijim uslovima za Vojvodinu i njenog kapitena, što govori da je ovog puta u pitanju viši iznos transfera.

To potvrđuje da Gent nije odustao od angažovanja Poletanovića, o čemu je i Zoran Marić, šef sručnog štaba, kako prenosi klupski sajt Novosađana, obavestio svoje izabranike.

On je posle treninga saopštio da se bliži rastanak sa kapitenom Markom Poletanovićem. -Tako je …prema informacijama sa kojima raspolažem, Marko putuje u Belgiju gde će obaviti lekarske preglede i najverovatnije potpisati ugovor sa Gentom.

Saigrači su mu poželeli mnogo sreće i uspeha u daljoj karijeri, a ja se njihovim čestitkama, od srca, pridružujem- rekao je Marić. Poletanović sa svoje strane nije krio da želi da ide u Belgiju i potvrdio je da od menadžera Ljubomira Vorkapića, inače fudbalera druge šampionske generacije Vojvodine, saznao da bi u Gent trebalo da putuju u ponedeljak, 19.

Januara. – To sam rekao i kada se prvi put pojavila mogućnost da promenim sredinu.

Vojvodina je moj klub i ostaće, ali, jednostavno, pune tri godine sam u prvom timu i, da kažem najiskrenije, malo sam se zasitio.

U Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ sam od 11. godine, prošao sam kroz sve selekcije kluba, lane sam sa saigračima osvojio trofej, što mnogim vrhunskim igračima u našem klubu nije pošlo za rukom…

Jednostavno, imam potrebu za novim izazovima.

Drago mi je što su ljudi u klubu koji odlučuju o tome shvatili moje htenje i izašli mi u susret, jer, u neku ruku, odlaskom u Gent rešavam i egzistencijalna pitanja.

Pored novih izazova i motiva u drugoj sredini, kapiten Novosađana ne zaobilazi ni, kako ističe, finansijski momenat.- Iskren da budem, očekivao sam veću sumu od ponuđene, ali kada se sve sabere i oduzme, nije reč o iznosu koji ne zadovoljava.

Jer, mora da se uzme u obzir i jaka konkurencija na zasićenom tržištu, pa poziv iz Belgije u ovom trenutku prihvatam kao veliko priznanje, kako za moj klub, tako i za mene lično. Želim da u novoj sredini nastavim da se dokazujem, da idem dalje.

Jača je liga, drugačiji fudbal i zašto ne iskoristiti priliku koja se ukazuje – priča Poletanović. – Iskren da budem, očekivao sam veću sumu od ponuđene, ali kada se sve sabere i oduzme, nije reč o iznosu koji ne zadovoljava.

Jer, mora da se uzme u obzir i jaka konkurencija na zasićenom tržištu, pa poziv iz Belgije u ovom trenutku prihvatam kao veliko priznanje, kako za moj klub, tako i za mene lično. Želim da u novoj sredini nastavim da se dokazujem, da idem dalje.

Jača je liga, drugačiji fudbal i zašto ne iskoristiti priliku koja se ukazuje – priča Poletanović.

Ostavi poruku