KOLONIJA srpskih fudbalera u Čelsiju mogla bi već ove zime da bude bogatija za jedno ime.

Branislavu Ivanoviću i Nemanji Matiću će, ukoliko ne iskrsnu neki nepredviđeni problemi, društvo praviti supertalentovani vezista Partizana Danilo Pantić.

Na taj način završiće se višenedeljna neizvesnost oko toga da li će crno-beli uspeti da privole mlađanog fudbalera na potpisivanje novog ugovora, pošto stari, jednoipogodišnji, ističe na kraju sezone.

Koliko god se očekivalo da Partizan izgubi trku sa inostranim klubovima, sigurno je malo ko mogao da veruje da bi posle slabije jeseni u crno-belom dresu Pantić mogao da stigne čak do „Stamford bridža“.

Kako Čelsi zove najčešće samo jednom u karijeri, jasno je da će odgovor mladog asa biti potvrdan, a zasad je nejasno kojoj će strategiji pribeći slavni londonski klub.

ZVAO I AJAKS! PRE Čelsija u ozbiljnoj priči za angažovanje Danila Pantića bio je i slavni holandski Ajaks.

Navodno, „kopljanici“ su za usluge mladog fudbalera bili spremni da plate čak dva miliona evra, iako mu ugovor ističe za šest meseci, ali su klupska previranja i neizvesnost oko formiranja nove uprave u Humskoj učinili svoje da se klub iz Amsterdama okrene drugim rešenjima. Pantiću, naime, ugovor sa Partizanom ističe za pola godine i „plavci“ bi, po logici stvari, već ove zime mogli da naprave dogovor sa Pantićem da na leto overi četvorogodišnju saradnju.

U tom slučaju bi praktično izgubio prolećni deo prvenstva u Humskoj, ali Englezi ne bi bili u obavezi da uplate ni evro obeštećenja na račun crno-belih.

Druga, realnija, opcija je da se ceo posao precizira i obavi već ove zime, da se u kasu Partizana slije određena suma novca na ime obeštećenja i da Danilo u narednih desetak dana postane fudbaler Čelsija.

Koja god opcija „pobedila“, izvesno je da velika nada srpskog fudbala neće momentalno postati uzdanica Žozea Murinja.

Prema projekciji napravljenoj u domu „plavaca“, Pantić bi sledio put kojim je pre njega išlo mnogo mlađih fudbalera, čak i sadašnja uzdanica londonskog kluba Nemanja Matić.

Odmah po potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa Čelsijem jedva punoletni vezista bi otišao na jednogodišnju pozajmicu u holandski Vitese, a u zavisnosti od partija koje tamo prikaže kristalisao bi se njegov dalji status u gigantu sa „Stamford bridža“.

Jasno je da i ukoliko se ovaj posao, koji se danima radi u strogoj tajnosti, izjalovi, Partizan više neće biti u prilici da računa na Pantića.

I pored činjenice da ni on ni njegov agent ni u jednom trenutku nisu potvrdili da je inostranstvo prioritet, nije teško zaključiti da je to jedini „pravac“ koji projektovani naslednik Saše Ilića trenutno drži i da bi najkasnije za šest meseci trebalo da ima jasnu sliku o početnoj stanici inostrane karijere.

LIČNA KARTARođen: 26. oktobar 1996.

Mesto: RumaVisina: 180 cmPozicija: vezniKlubovi: Jedinstvo Ruma,Partizan.

Reprezentacija: Srbija 17 4 (1), Srbija 19 9 (2).

Ostavi poruku