PREDSEDNIŠTVO i Glavni odbor SNS neće danas odlučivati o rekonstrukciji Vlade i smenama ministara – potvrđeno je „Novostima“ u vrhu te stranke.

Prema našim informacijama, eventualne kadrovske promene i personalne rokade u Nemanjinoj 11 razmatraće se tek u aprilu, a pre toga će stranka analizirati rad funkcionera na svim nivoima.

Lider Aleksandar Vučić pozvaće još jednom najbliže saradnike i ministre da nastave da rade za dobrobit građana, da pojačaju rad na ostvarivanju ciljeva iz ekspozea i da prestanu sa samoreklamerstvom, jer će u protivnom ostati bez funkcije.

Da neće biti reči o navodnim sukobima unutar naprednjačkih redova, potvrdila nam je Zorana Mihajlović, potpredsednica stranke i Vlade: – Ne vidim sukobe.

I na prošloj sednici Predsedništva, naš premijer nas je pozvao na jedinstvo i to je tako.

Očekujem da se dogovorimo o raspisivanju izbora u opštinskim i gradskim odborima koji su raspušteni.

Očekuje se, prema našim saznanjima, i da se na sednici Predsedništva otvori rasprava o poziciji socijalista unutar vladajuće koalicije.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović najavio je za naš list da će on o toj temi govoriti na sednicama predsedništva i GO.

Kako je ranije najavljeno, Glavni odbor bi trebalo da raspravlja i o izveštaju Izvršnog odbora SNS o svim članovima stranke koji su podneli ostavke zbog „duplih funkcija“ ali i o onima koji su se oglušili o stranački nalog.

GO SNS bi trebalo da zakaže i stranačke izbore u svim opštinskim i gradskim odborima u Srbiji.

Partijsko glasanje biće održano u periodu od 1. marta do 15. maja.

Tako će naprednjaci do kraja proleća dobiti potpuno kadrovski osveženu partijsku bazu. SVE ŠTO IMA KAŽE U LICE Povodom spekulacija da je nezadovoljan radom Zorane Mihajlović, premijer Vučić je izjavio da kad je nekim nezadovoljan, on mu to kaže u lice: – Ja ništa ne krijem.

Sa Zoranom razgovaram uvek otvoreno, kao i sa ostalim članovima Predsedništva, i sve što imam da im kažem, ja im kažem u lice.

Ne treba brinuti za Vladu, niti za bilo kog njenog člana.

Na pitanje da li ministri iz SPS nedovoljno brane Vladu, Vučić je odgovorio: – O tome tek u aprilu!

Ostavi poruku