U turskoj fudbalu je trenutno zimska mini pauza, ekipe igraju test mečeve, a jedan od njih obeležio je Radosav Petrović.

U pobedi Genčlerbirlija nad Borusijom Menhengladbah, srpski reprezentativac je postigao evrogol, za konačnih 4:2.

Genčlerbirli je neporažen u poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima, a u Superligi je osmi na polovini sezone. – Poslužili su nas rezultati, malo nas je i sreća pogledala u nekim utakmicama, ali zaslužili smo.

Igramo sve bolje, delujemo kompaktnije, uigrani smo, mislim da rezultati nisu iznenađenje – rekao je Petrović.

Do pre dva meseca Genčler se borio da bude što dalje od zone ispadanja, a sada je na samo pet bodova od mesta koje vodi u Evropu. – Želimo u Evropu, ali želje su jedno…

Nemamo imperativ da se plasiramo u Evropu, ali želimo to.

Dosta timova ima taj cilj, biće teško, ali ne odustajemo od toga.

Sada nas čekaju dve utakmice kod kuće gde ako bude sve kako treba, bićemo još bliže vrhu – istakao je srpski reprezentativac.

Neporedno pred zimsku pauzu Genčler je igrao nerešeno 1:1, sa jednim od favorita za titulu Galatasarajem, koji je jedva osvojio bod u Ankari. – Te utakmice su nama najlakše.

Ja sam ovde tri godine, pet puta sam igrao protiv Galatasaraja, dva puta smo ih dobili, dva puta nerešeno i jednom su nas dobili.

I to čini mi se da su nas tada „okrenuli“ sa 0:2 na 3:2.

Protiv velikih ekipa uglavnom igramo dobro.

I ovu utakmicu smo primili gol iz naše greške, izjednačili smo, a u finišu utakmice smo mogli da pobedimo – rekao je Petrović, koji je od 2012. u Genčlerbirliju, na leto mu ističe ugovor, a on se nada povratku na zapad, pre svega u Englesku. – Bilo je ponuda, ali nisam oprerećen tim.

Imam ugovor do leta, ne žurim nigde.

Voleo bih, ako odlazim odavde, da odem u neku od zapadnih evropskih liga.

Koncentrisan sam sada na ove mini pripreme da budem što bolje spreman, a ostalo će doći.

Bilo je priča i sa Englezima, ali iz raznih razloga se nije realizovalo, ali to je normalno u fudbalu.

Imam vremena do leta, siguran sam da ću doneti pravu odluku – zaključio je Petrović.

Sezona u Turskoj nastavlja se za desetak dana, Genčler u 2015. kreće derbijem sa drugoplasiranim Bešiktašem 26. januara, a potom čeka Rize 1. februara.

Ostavi poruku