Dolazak Galatasaraja i Ergina Atamana u Beograd je izazvao veliku medijsku pažnju, ne samo zbog košarkaške utakmice već i izjave iskusnog stručnjaka u Istanbulu, kada je ružnim rečima pričao o navijačima Crvene zvezde, iako je nekoliko sati ranije turski državljanin ubio Marka Ivkovića.- To je važna utakmica.

Posle incidenata u Istanbulu, kada se i desio tužan događaj (ubistvo Marka Ivkovića), ovaj meč sa sobom nosi veliki rizik.

Međutim naše Ministarstvo unutrašnjih poslova i turska ambasada u Beogradu su imali pozitivne kontakte sa srpskim vlastima, rekao je Ergin Ataman turskim medijima na aerodromu pred polazak u Beograd.

Ataman je navikao na atmosferu u Beogradu, jer je nekoliko puta vodio tim i protiv Partizana, ali i Crvene zvezde bilo da se igralo u Kombank areni ili Pioniru.- Naravno da će biti “vruća” atmosfera u Beogradu, ali navijači Crvene zvezde uvek naprave takav doček gostima, kada je njihov tim domaćin.

Dakle, mi smo spremni na to što nas očekuje.

Jedini problem za moj tim je što smo morali da promenimo raspored pripreme i putovanja za utakmicu.

Normalno je da na put idemo dan ranije i tamo odradimo jutarnji trening, ovog puta smo krenuli na dan utakmice, a moramo i da se odmorimo pred meč.

Jedini cilj je da igramo dobru košarku i pobedimo.

Na kraju je Ataman još jednom rekao da žali zbog pogibije navijača Crvene zvezde- Posle sat ili dva od moje nesrećne izjave čuo sam tužnu vest o pogibiji navijača.

Odmah sam se izvinio kada sam čuo tu vest.

Nisam mogao da uradim ništa više od toga.

Bio sam u Beogradu više puta i nikada nisam imao nijedan problem.

Međutim, ovog puta je drugačije zbog tužne situacije iz Istanbula.

I zbog toga nam je žao.

Nismo odgovorni za ono što se desilo ispred dvorane u Istanbulu i žao nam je, rekao je Ergin Ataman.

PROČITAJTE JOŠ:I specijalci u pripravnosti pred dolazak GalatasarajaKrunić se nije pojavio na prozivci u Veroni, sledi kazna…

Kleo ponovo aktuelan u Humskoj, Brazilca hoće NikolićAjntraht odustao, Štutgart uzima Kovačevića?AO: Odličan žreb za Đokovića, izbegao Federera, Nadala i MarejaTroicki u finalu: Imam motiv da uradim mnogo togaStanojević odvodi Danka Lazovića?Predsednik Galatasaraja uoči dolaska u Beograd: Evroliga nije preduzela sve neophodne mere, neutralni teren bio bolja opcijaLazović ide iz Zvezde kao slobodan igrač, Bronovicki nije isplaćen

Ostavi poruku