Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je u ime Vlade Srbije, apel navijačima Crvene zvezde da se na utakmici košarkaše Evrolige protiv Galatasaraja ponašaju dostojanstveno i pošalju snažnu poruku fer-pleja i sportskog navijanja. „Na sutrašnjem meču moramo da pokažemo dostojanstvo i pravo sportsko navijanje.

Apelujem na sve navijače da pre, tokom i nakon utakmice, svojim ponašanjem pošalju poruku da za nasilje nema mesta u sportu i da tragičan događaj, kao što je ubistvo Marka Ivkovića, više nikada i nigde ne sme da se ponovi“, poručio je Udovičić.

On je dodao da je Turska učinila sve da se ovaj slučaj reši, uhvatila je Markovog ubicu i da je sada na Srbiji da sutra garantuje bezbednost svima u KOMBANK areni.“Preduzete su sve neophodne mere kako bi meč protekao bez problema, uključene su sve bezbednosne službe na nivou Republike i Beograda, povećan je broj ljudi u obezbeđenju.

Još jednom, apelujem na sve navijace Zvezde da fer i sportskim ponašanjem i uzdržavanjem od incidenata pomognu svom timu u sutrašnjoj utakmici“, navodi se u saopštenju ministra Udovičića.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja proglašen je za meč visokog rizika zbog ubistva navijača crveno-belih u Istanbulu 21. novembra, uoči utakmice dva kluba u prvoj fazi takmičenja.

Ostavi poruku