NA terenu rivali, van terena slučajni prolaznici.

Odnos između vrhunskih tenisera često je lišen prijateljstava, druženja, odlazaka u restorane, što je potvrdio i Novak Đoković, tokom razgovora za medije u Australiji, posle jednog od treninga na „Rod Lejver“ areni. – Neke igrače i viđam povremeno, kada nam to obaveze dozvole, ali nažalost sa pojedinim kolegama iz samog svetskog vrha to, prosto, nije moguće.

Tako barem oni kažu.

Ali, ja mislim da jeste moguće, ako ništa drugo, da odemo nekada na večeru zajedno – pričao je prvi nosilac na grend slemu u Melburnu.

Jasno je Đokoviću zašto pojedini ne žele bliskiji odnos. – Razumem taj pristup.

Naime, ako smo veliki rivali i postoji taj izraženi takmičarski duh među nama, naboj, teško je da budemo jedni prema drugima potpuno otvoreni, da gradimo iskreno prijateljstvo, izlazimo, družimo se, putujemo negde na odmor.

Sa druge strane, naš šampion trudi se da sa svim kolegama ima korektnu komunikaciju, jer je na njih usmeren gotovo cele godine. – Možda ćemo imati više vremena jedni za druge pošto završimo profesionalne karijere, ali moram da istaknem činjenicu da Nadala, Federera i Mareja viđam češće nego sopstvenu majku.

Tako je već pet ili šest godina.

Zato ih smatram veoma bliskim osobama u mom životu – objasnio je Nole.

Igrač iz Beograda je nastavio sa završnim pripremama za početak turnira (19. januar), ali pored maksimalno profesionalnog pristupa, trudi se i da obraduje neke svoje fanove.

Konkretno, mlada Australijanka Ana Bišop prešla je 250 kilometara da bi se srela sa Đokovićem, a Novak joj je ispunio želju da se uslikaju i odigraju par poena na „Rod Lejveru“.

Devojčica je bila oduševljena srpskim teniserom, o čemu su mediji u ovoj zemlji opširno izveštavali.

PROČITAJTE I OVO:* Čović: Molimo za fer navijanje i sudije su sujetne, zbog pogotka u glavu mogu uzeti tri lopte* MUP dozvolio Partizanu da otvori kapije Banjice: Na Galatu sa „grobarima“* Salami: Došao sam da budem kralj* Sonk „opleo“ po Mitroviću: Zašto su dali tolike pare za njega, pa šta ako je mlad?!* Zvezdi stigla nova omča, i Asamoa tužio crveno-bele* Radonjić: Igrači Galatasaraja nisu krivi za dešavanja u Istanbulu* Poledica: Igrači u Srbiji plaćaju reket, direktor kluba sa sinom prodaje fudbalerima kradenu robu* Čavić poručuje Arkadiju: Razmisli, Plivački savez Srbije je leglo korupcije* Partizan nastavlja potragu za plejmejkerom

Ostavi poruku