Насловна Србија Klijenti „visokih“ prostitutki uskoro pred tužiocem

Klijenti „visokih“ prostitutki uskoro pred tužiocem

0

BEOGRAD – Prvo osnovnog tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv četiri osumnjičena za organizovanje „visoke“ prostitucije odnosno podvođenje devojaka klijentima među kojima ima dosta poznatih ličnosti, direktora preduzeća, političara kao i stranaca, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Postupajući po nalogu tužilaštva, Odeljenje za javni red i mir Beogradske policije podnelo je danas krivičnu prijavu protiv četvorice osumnjičenih zbog krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna, rekla je Tanjugu portparol Prvog osnovnog tužilaštva Irena Bjeloš.“Krivična prijava je podneta protiv M.

M, kao i još tri lica S.

V, B.

S. i Ž.

B. dok se za licem čiji je identitet za sad poznat kao „Dule“ još traga,“ rekla je Bjeloš.

Prema rečima portparola, niko od osumnjičenih nije ranije osuđivan, a devojke, njih ukupno 12, su starosti preko 20 godina i u ovom slučaju odgovaraju prekršajno pred Prekršajnim sudom u Beogradu.

Od osumnjičenih je oduzeto 20 mobilnih telefona i jedan lap top na osnovu kojih je utvrđeno da među klijentima ima poznatih ličnosti, direktora velikih državnih prreduzeća, političara i stranaca, koji će svi biti pozvani da svedoče u istrazi.

Njihova saslušanja planirana su da krenu krajem meseca, ili početkom februara, precizirala je Bjeloš.

Maksimović i ostali se sumnjiče da su do sredine novembra 2014. godine, kada je ta grupa otkrivena, predavali drugima devojke radi prostitucije i za sebe uzimali 50 odsto zarade.

Devojke o kojima je reč su iz Beograda, Novog Sada, Barajeva i Sarajeva i bave se manekenstvom, ili su medicinske sestre, studentinje i menadžerke hotela.

Mihajlo je prema krivičnoj prijavi u svom računaru, imao katalog devojaka i preko svojih prijateljskih veza nudio ih je „na tržištu“.

Njegovi kontakti preko kojih je dolazio do klijenata bili su mahom menadžeri i radnici obezbeđenja po klubovima ili hotelima, konobari u lokalima…

Posao se odvijao tako, što bi klijent pogledao katalog, izabrao devojku, koju je potom S.

V. mobilnim telefonom i mejlom obaveštavao o poslu.

Po devojku je dodlazio vozač i odvozio do klijenta.

Kako je policija utvrdila, sat vremena oralnog ili klasičnog seksa košta 150 – 250 evra.

Najduže što klijent može da se zadrži sa devojkom je tri sata, a na poseban zahtev može i ceo dan što košta 1.000. neki klijenti su iznajmljivali i po više devojaka ođednom.

Od zarade, po pravilu 50 odsto je pripadalo devojci, a ako primi bakšiš ona ga zadržava za sebe ali mora da ga prijavi.

Ostatak novca išao je Mihajlu a on ga je raspoređivao ostalima…

Devojke nisu radile svaki dan, odnosno imale su i vreme koje su koristile za odmor.

Kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, vodilo se računa da one budu lepe i negovane, obrazovane, a ako klijent nije bio zadovoljan to se evidentralo.

Odlazile su i u inostranstvo s tim što je klijent plaćao troškove putovanja.

Prosečno su zarađivale – čisto od 2.500 na više, a prema dostupnim podacima jedna od njih je prostitucijom za jedan mesec zaradila tačno 9.170 eura.

Devojke koje su se prostituisale odgovaraju za prekršaj pred prekršajnim sudom, i za to delo je zaprećena maksimalna kazna od 30 dana zatvora koja se ne može zameniti u novčanu kaznu.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version