PASJANE – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas pre podne novo porodilište u Pasjanu, čime je započeo posetu Kosovskom pomoravlju.

Vučića su u Pasjanu dočekali brojni građani tog mesta, Gnjilana i drugih delova Kosovskog pomoravlja, sa zastavama Republike Srbije, pogačom i solju i uzvicima „Vučiću, Vučiću, Srbija, Srbija“.

Premijer će, zajedno sa ministrima Bratislavom Gašićem, Nikolom Selakovićem, Nebojšom Stefanovićem, Zlatiborom Lončarom i Aleksandrom Vulinom, kao i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, koji je i domaćin posete, obići Pasjane, Štrpce i Gračanicu.

Ovo je prva poseta jednog predsednika Vlade Republike Srbije od 1999. godine Kosovskom pomoravlju, to jest Pasjanu i Štrpcu.

Nakon svečanog otvaranja porodilišta u Pasjanu i razgovora sa građanima, Vučić će u Štrpcu razgovarati sa predstavnicima lokalne zajednice i stanovnicima ovog dela Kosova.

U Gračanici je predviđen sastanak sa Vladetom Kostićem, kandidatom za gradonačelnika građanske inicijative „Srpska“ i Branimirom Stojanovićem, potpredsednikom kosovske vlade i doskorašnjim gradonačelnikom.

Premijer će svečano otkriti i spomenik kralju Milutinu, koji je bio ktitor manastira po kojem je Gračanica poznata širom sveta.

On će posetiti i manastir Gračanica, gde će se sresti sa episkopom raško-prizreznskim Teodosijem i održati sastanak sa predsednicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom, srpskim pokrajinskim ministrima i srpskim poslanicima u pokrajinskoj skupštini, predsednicima privremenih organa i načelnicima okruga.

Ostavi poruku