U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u utorak oko 18 časova na putu Pećinci – Popinci, kada je automobil marke „golf“, beogradskih registarskih tablica, naleteo na sanitetsko vozilo Doma zdravlja „Pećinci“, poginuli su vozač saniteta Dušan Bastajić (56) iz Kupinova, kao i vozač i suvozač „golfa“, Bogdan Miletić (40) i Vladimir Milivojević (45) iz Popinaca, dok je sedam osoba lakše povređeno.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, vozač saniteta Doma zdravlja „Pećinci“, prevozio je sa dijalize četvoro pacijenata, tri žene i muškarca.

Zaustavio je vozilo nakratko i izašao, da bi, kako se pretpostavlja, obavio manju nuždu.

Tada je „golf“ sa petoro putnika, koji se kretao iz pravca Popinaca ka Pećincima, naleteo na njega, najverovatnije usled neosvetljenosti puta.

Vozač „golfa“ potpuno je izgubio kontrolu nad automobilom, pa je, u pokušaju da se zaustavi, svom silinom udario u sanitetski kombi.

Ekipe Hitne pomoći odmah su izašle na mesto udesa, ali za Bastajića, Miletića i Milivojevića nije bilo spasa, i lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Četiri pacijenta iz sanitetskog vozila, kao i troje putnika iz automobila, prevezeni su u Urgentni centar.- Sedmoro povređenih prijavljeno je da stiže kod nas iz ove nesreće.

Dovezli su ih u dve ture, oko 18.30 stigle su tri žene i jedan muškarac, a dva sata kasnije još jedan muškarac i dve žene – potvrdila je Aleksandra Berić iz Urgentnog centra. – Svi su još na odeljenju dijagnostike, ali reč je o lakšim telesnim povredama i niko nije životno ugrožen.

Nažalost, ne mogu da preciziram koliko je putnika bilo u autu, a koliko ih je povređeno u sanitetskom vozilu, to ni mi ne znamo tačno.

IZ DOMA ZDRAVLjA BEZ KOMENTARA NIKO iz Doma zdravlja „Pećinci“ nije želeo da komenatriše tragediju u kojoj je život izgubio jedan od njihovih vozača. – Preuzeo sam smenu u 19 časova, čuo sam šta se dogodilo, ali detalje ne znam – rekao je dežurni lekar u ovoj zdravstvenoj ustanovi. – Nisam ovlašćen da dajem izjave o ovome.

Na mestu stravične nesreće, ekipa „Novosti“ zatekla je samo smrskani crveni „golf“ i potpuni mrak.

O silini udarca u sanitetsko vozilo svedoči uništena prednja strana automobila.

Razbijeno staklo od direktnog sudara ostalo je rasuto po delu neosvetljene deonice na kojoj se tragedija dogodila, a tragovi krvi bez sumnje su ukazivali da ni ova nesreća nije prošla bez smrtno stradalih ljudi.

Saobraćaj na delu puta Pećinci – Popinci bio je blokiran u oba smera više od dva sata, dok je trajao policijski uviđaj.

Zbunjeni vozači kamiona i putničkih automobila, kojima su policajci zaustavljali dalje putovanje, formirali su kolone gotovo do početka Pećinaca.

Istraga će pokazati šta su tačni uzroci ove tragedije.

Ostavi poruku