an R, Galatasaraj, Špandau 0 bodova. ŠUMADINCI prete Barseloneti, crno-beli ne ističu belu zastavu u Solnoku. U trećem kolu grupe A Lige šampiona (sreda, 16.30) je u Kragujevcu repriza prošlogodišnjeg finala, a igrači Radničkog Kon Tiki žele da se revanširaju evropskom prvaku za poraz od 7:6.

U grupi B od 19.00 mladi tim Partizana Rajfajzen očekuje možda najteži ispit, jer idu na duel sa jednom od najjačih evropskih ekipa.

Kragujevčanima ni dva startna poraza nisu ugasila nadu da mogu do fajnal-siksa, na kojem sigurno kao domaćin učestvuje Barseloneta. – Ovo je veoma bitna utakmica za nas, jer nam negativan rezultat dosta umanjuje šanse za plasman na F6.

Neke naše ciljeve smo već ostvarili, ali to ne znači da smo se time i zadovoljili.

Kod kuće uvek idemo na pobedu i mislim da nijedna ekipa ne može da nas nadigra – istakao je strateg Radničkog Uroš Stevanović.

Jasno je da Kragujevčani imaju veliki motiv, što ne krije i Marko Petković, koji je letos iz Barselonete došao u Radnički: – Poznajem svakog njihovog igrača u dušu, znam i neke detalje koji ne mogu da se vide na snimcima i utakmicama, jer sam u prethodne tri godine dva puta dnevno bio u bazenu sa njima.

Daćemo sve od sebe da ih pobedimo.

Beograđani su u utorak po podne otputovali u Solnok s namerom da se pokažu u što boljem izdanju.

Mađari su letos stvorili mega tim, a uzdanice su i naši: Gocić, Aleksić i Stefan Mitrović. – Možda je ovo i naša najteža utakmica u grupi.

Oni su se, kao i Pro Reko, brzo uigrali i igraju veoma dobro.

Probaćemo da dobro odigramo ekipnu odbranu, a naša najveća želja je da ne primimo više od 10 golova.

Govoriti o odnosu snaga nema nekog smisla, jer imaju izvanredne igrače.

Najvažnije nam je da odigramo kvalitetno – ističe strateg Partizana Vladimir Vujasinović. Živko Gocić podvlači da su se u Solnoku ozbiljno spremali za crno-bele: – Znamo da Partizan uvek ide na pobedu, da neguje agresivan stil, sa mnogo kontakata i plivanja.

Gledao sam ih nekoliko puta i uverio da su klinci veoma dobri.

Odskaču Mandić i Subotić, ali nijednog igrača nećemo potceniti.

Ako odigramo kako znamo onda je svaki rezultat osim naše pobede iznenađenje.

LIGA ŠAMPIONATREĆE kolo – Grupa A (sreda): Radnički KT – Barseloneta (16.30), Breša – Eger (20.30). Četvrtak: Pro Reko – Olimpijkaos (19.00).

TABELA: Pro Reko 6, Olimpijakos 4, Breša, Barseloneta 2, Eger 1, Radnički KT 0 bodova.

GRUPA B (sreda): Solnok – Partizan R. (19.00), Primorje – Špandau (18.50), Jug – Galatasaraj (19.00).

TABELA: Solnok, Jug 6, Primorje 3, Partiz

Ostavi poruku