SINĐELIĆ voli reprezentativce.

Posle Jovana Stankovića (eks Crvena zvezda, Atletiko Madrid), na klupu „orlića“ seo je Gordan Patrić, nekadašnji reprezentativac Partizana i Glazgov Rendžersa. – Pored Sinđe, imao sam još dve ponude, ali sam odlučio da ostanem u Beogradu iz više razloga – objašnjava nekadašnji generalni sekretar Partizana. – Uslovi za rad su odlični, Sinđelić ima jedan od najboljih terena u Srbiji, plus pomoćni sa veštačkom travom, a uz to je i filijala Čukaričkog, što me je je u neku ruku i prelomilo.

Jer, zanima me rad sa mladim, talentovanim igračima, a ukoliko nekoliko mladića sa Banovog brda, posle staža u Sinđeliću, postanu prvotimci Čukaričkog, ja ću biti zadovoljan.

Kako je Petriću ostalo da dobije i profi licencu, rad u Sinđeliću će mu to olakšati. – Uskoro će, negde u martu, početi i škola za profi licencu, pa ću pre podne na časove, a popodne ću bez problema imati treninge u klubu.

Dakle, spojiću lepo i korisno, mogu da se posvetim i školi i radu u Sinđeliću, a da to nijedna strana ne oseti.

I zato sam se i odlučio da postanem trener u klubu koji ima svoj rejting u glavnom gradu, a za mene će biti primarni zadatak da obezbedimo opstanak u Prvoj ligi.

I ne samo to, nego i da promovišemo neke nove klince.

Posle godinu dana rada u Bežaniji, za mene je ovo novi izazov.

Partizanova trenerska armada jača iz dana u dan.

PROFI LICENCAKoliko bivši crno-beli igrači žele da ostanu na fudbalskoj mapi Srbije, pokazuje i činjenica da će se u „borbu“ za profi licencu upustiti Gordan Petrić, Ivan Tomić, Mladen Krstajić, Dražen Bolić, Igor Spasić, Darko Tešović… – Drago mi je što smo skoro svi, iz moje generacije, ostali u fudbalu.

Eto, Batica Mirković je postao trener Teleoptika, a čitam i da je Ivica Kralj odskora predsednik i sportski direktor Mačve iz Šapca.

Moj veliki prijatelj Slaviša Jokanović, kod koga sam nedavno bio, vodi Votford, a sama činjenica da je trener u engleskom šampionatu, govori o njegovom rejtingu.

Gordan Petrić, svakako, i kao trener može da dostigne fudbalske visine.

CRNO-BELI TRENERI, FUNKCIONERI…

NEKADAŠNjI asovi Partizana duboko su zagazili u trenerske vode.

Veljko Paunović je selektor reprezentacije do 19 godina koja će igrati na SP u Novom Zelandu, a Ivan Tomić je preuzeo omladinsku selekciju.

Aleksandar Stanojević se vratio u Kinu, ali na drugoligaške terene (bio u Izraelu), dok Vlada Ivić već nekoliko godina uspešno radi u omladinskoj školi PAOK-a.

Dragan Ćirić je završio kurs za A licencu, ali se prešaltao i seo u fotelju sportskog direktora Partizana, Vuk Rašović će obavljati istu funkciju (Dinamo Minsk), dok je Đorđe Tomić postao funkcioner u FS Beograda.

Ostavi poruku