DžAKARTA – Brod singapurske mornarice pronašao je trup aviona Er Azije koji se srušio u more prošlog meseca sa 162 putnika i člana posade, saopštio je danas ministar odbrane Singapura Ng Eng Hen.

Ng je naveo na svojoj Fejsbuk stranici da je obavešten da je jedan od brodova singapurske mornarice koji učestvuje u potrazi , „Svift reskju“, „locirao trup aviona Er Azije u Javanskom moru.

Prema njegovim rečima, slike koje je napravilo plovilo „pokazuju deo krila i reči na trupu“.

Uz post na Fejsbuku singapurski ministar je priložio i podvodnu fotografiju nečega što liči na trup aviona.

Na fotografiji se vide reči „sad“ i „svako“, što je očigledno deo mota Er Azije „Sada svako može da leti“ koji je bio ispisan na spoljnjem delu aviona.“Obavestili smo BASARNAS, indonežansku agenciju za potragu koja sada može da počne operacije vađenja trupa“, dodao je Ng.

Pronalaženje trupa „erbasa 320-200“ je od ključnog značaja pošto se veruje da je većina žrtava ostala u tom delu aviona.

Dosad je pronađeno samo 48 tela.“Ova nesreća je tragični dogđaj koji je odneo mnogo života.

Nadam se da sa lociranje trupa omogućiti porodicama žrava da na izvestan način odboluju gubitak“, naveo je Ng.

Crne kutije aviona – na kojima su zapisani podaci o letu i glas iz kokpita – već su pronađene, što je probudilo nadu da će se ustanoviti zašto je avion pao.

Avion na letu 8501 srušio se u Javansko more 28. decembra na olujnom vremenu nakon kratkog, rutinskog leta od indonežanskog grada Surabaja do Singapura.

Ostavi poruku