BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je danas da Srpska napredna stranka nema korektnijeg partnera od Socijalističke partije Srbije i naglasio da nema mesta tvrdnjama da SPS radi protiv Vlade.“Siguran sam da smo mnogo korektniji od nekih koji su bili na listi Aleksandra Vučića“, rekao je Dačić posle sastanka sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom.

Dačić je istakao da SPS deli odgovornost za politiku Vlade i mere koje ona donosi.“Nisam ušao u vladu da bih vodio polemiku po medijima sa članovima vlade“, rekao je on.

Dačić je, međutim, istakao da ako “neko misli da SPS radi protiv Vlade, onda i ne treba da bude u Vladi“.“Zajedno smo uradili dosta dobrih stvari i mene za Vučića veže globalni cilj i ne interesuju me te partijske stvari.

Moj posao kao ministra spoljnih poslova Srbije je da branim politiku Vlade, a ne da radim protiv nje“, rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića da je EU finansirala neke medije da pišu protiv Vlade Srbije, Dačić je rekao da EU treba da vodi računa kad finansira projekte „da li su oni u skladu sa ciljem“.“Nije prvi put da neko negativno piše i ovde je suština u tome da li je istina o tome što se piše“, naglasio je Dačić.

On je rekao i da nije ništa novo „da ima određenih problema u komunikaciji sa nekim krugovima u EU“.“Treba otvoreno razgovarati o svim tim temama“, poručio je šef srpske diplomatije.

On je potvrdio da je tokom Marša solidarnosti u Parizu razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da je ona tom prilikom pozdravila premijera Vučića.

Ostavi poruku