Živojin Jovanović ili deda Žika, jedan od najpoznatijih Zvezdaša, preminuo je u 102. godini života.– Oduvek sam voleo fudbal, i kao mlad igrao sam za jedan klub iz Zemuna, koji se zvao „Dolar”.

Divio sam se Rajku Mitiću i njegovim igračkim i ljudskim osobinama.

Kada se završio Drugi svetski rat, prvi cilj mi je bio da ga pronađem i da ga upoznam – rekao je svojevremeno Jovanović.

U danu kad je slavio 100. rođendan, Živojin Jovanović, nije mogao bez svog omiljenog kluba.– Ništa ne tražim više, osim da Zvezda bude kao što je nekada bila.

Ne mora da bude bolja, već samo da se vrati u dane svoje blistave prošlosti.

Svoju ćerku sam vodio na stadion kada je imala deset godina, u porodici svi pratimo crveno-bele– pričao je pre dve godine deda Žika.

Sahrana je u sredu, u 12 časova na Lešću.

PROČITAJTE JOŠLalatović: Salami u petak dolazi u Beograd, ne poznajem ga kao ParkeraGazeta delo sport“: Vidić nigde ne ide iz Intera NBA: Garnet loptom pa glavom na Haurda, Vučević razbio ČikagoČović pred dolazaka Galatasaraja: Ovo je sport, a ne rat! Novakov susret sa Bekamom u DohiĐerisilo zbog Zakoča odabrala Rumuniju Bivši napadač Partizana pojačao Donji Srem Krunić i Jovović zatvaraju listu novajlija u Zvezdi

Ostavi poruku