PRVI reket sveta Novak Đoković došao je na Australijan open (počinje 19. januara) odlučan u nameri da potvrdi taj epitet i u svoju kolekciju unese peti pehar sa turnira u Melburnu.

Ukoliko ispuni taj cilj, postaće najuspešniji teniser na ovom Grend slemu u Otvorenoj eri (od 1968. godine).

Trenutno, on deli prvu poziciju sa Andreom Agasijem i Rodžerom Federerom, koji su dizali ovaj pehar četiri puta. Do starta takmičenja (žreb je 16. januara), Novak mora da podnese teret koji nose slava i popularnost u vidu obaveza prema sponzorima, fanovima, organizatorima. Đoković, od kako je stigao u Melburn iz Dohe, ima ispunjen dnevni raspored gotovo 24 časa. Nole je, naime, prvo otišao u veliku radnju japanskog brenda UNIKLO, čiju nosi opremu, i družio se sa brojnim navijačima koji su došli da ga vide.

Razgovarali su o svim temama, a decu je zanimalo kakav je Đoković u ulozi tate. – Imam novu motivaciju i inspiraciju da igram tenis od kako sam postao otac, a voleo bih da moj sin jednog dana bude na tribinama i aplaudira mi tokom meča. Život mi se promenio u smislu da nosim veću odgovornost, ali sam dobio novi osećaj radosti, sreće i ljubavi. Želim da igram za njega, i jedva čekam da me gleda na terenu – rekao im je Novak. Već posle ovog događaja, Đokovića je čekao rezervisan teren na stadionu „Rod Lejver“ u „Melburn parku“, gde je odradio prvi trening u nizu.

A plan je da ih uradi barem dvadesetak, uz dodatnu pripremu na fitnesu, koju obično sprovodi vozeći bicikl po predgrađu ili vežbajući u tamošnjim parkovima.

SIN STEFAN OSTAO KOD KUĆENOVAK Đoković će u predstojećem periodu, tokom trajanja turnira u Melburnu, biti razdvojen od sina Stefana, koji je ostao kod kuće. – Australija je dosta udaljena da bih vodio dete na tako dugačko putovanje – kaže prvi reket sveta. – Početak je nove sezone i kreće nova priča.

Veoma sam odlučan da krenem u pobednički niz.

Australija je moj najuspešniji grend slem turnir i radujem se prvom meču.

To pozitivno iskustvo sa „Rod Lejver“ arene će mi pomoći na planu samopouzdanja i pristupa. Želim maksimalan rezultat, iako sam svestan da neće biti jednostavno da ga ostvarim – pričao je Novak za „Herald san“, list iz Melburna. Proteklo veče najbolji igrač ATP liste je iskoristio da na gala svečanosti promoviše dokumentarni spot o svom životu, koji je uradio u saradnji sa poznatom vinarijom „Džejkobs Krik“. – Ovaj dokumentarac je deo serije čiji cilj je da inspiriše druge koji žele da postanu profesionalni sportisti.

Prikazuje prepreke sa kojima sam se suočavao na putu ka svetskom tronu.

Ima tu raznih detalja, a izdvojio bih momenat kada sam zbog snimanja posetio kuću Jelene Genčić, koja je preminula pre dve godine.

Bez nje tu, nije mi bilo lako, navrle su emocije.

Ali drago mi je što sam se vratio u te dane detinjstva, uspomene…

To mi je pomoglo da postanem ovo što sam danas – zaključuje Đoković.

Ostavi poruku