Dugogodišnji lider kubanske revolucije Fidel Kastro, poslao je pismo fudbalskoj legendi Dijegu Maradoni, pisano u nameri da pobije glasine o svojoj smrti, objavila je danas državna TV mreža Telesur.

Ovo je prvi put da se Fidel Kastro oglasio, posle gotovo tri meseca.

Mreža koju su osnovali Venecuela, Kuba i njihovi saveznici, prikazala je fotografiju Maradone, kako drži pismo s potpisom Fidela Kastra (88), datirano 11. januara, u 19.25 časova.

Telesur nije otkrio sadržinu pisma, ali je naveo da su njime ućutkane glasine da je Kastro umro, preneo je AP.

Ova TV mreža, međutim, nije objavila i fotografije Kastra, koji se u javnosti nije pojavljivao više od godinu dana.

Pre nekoliko dana, na društvenim mrežama širom sveta pojavile su se glasine o smrti bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra.

Slične spekulacije su se u više navrata proteklih decenija pojavljivale u zajednicama kubanskih iseljenika, posebno nakon što je zbog bolesti Fidel Kastro bio primoran da napusti položaj predsednika 2006.

Novi talas glasina pokrenut je posebno time što se Kastro nije oglasio da komentariše ponovno uspostavljanje punih diplomatskih odnosa između SAD i Kube 17. decembra.

Neki sajtovi u inostranstvu preneli su da je Kuba sazvala pres konferenciju, najverovatnije povodom Kastrovog zdravstvenog stanja.

Kubanski zvaničnici su medijima u Havani, međutim, rekli da nije sazvana pres konferencija, a nema ni vidljivih znakova da se zvanično priprema proglašavanje dana žalosti.

Ostavi poruku