Braća Basta (Dušan, Stevo, Nemanja) udruženim snagama na Romu.

Dakle, dok je plavokosi srpski reprezentativac iz redova Lacija vodio bitke na terenu, njegovi stariji članovi porodice su zdušno navijali sa tribina „Olimpika”.

I, sve je bilo dobro, ne dobro, već perfektno, do 48. minuta, a, onda…

Strpljivo građena i izgrađena kula, odjednom je, pogocima Frančeska Totija, počela da se urušava, najpre u 48, zatim i u 64. minutu.

Za konačnih 2:2.
– Nema nam druge, sledećem rimskom derbiju moraće da prisustvuje i naša sestra Milica, to je, izgleda, jedini put do trijumfa – šali se Dušan Basta na početku razgovoru za „Sport”.

Vaš prvi večiti derbi u Italiji, dva različita lica Lacija?- Smatram da je Lacio zaslužio ceo plen, mnogo bolja igra u prvom poluvremenu kada se Roma nije ni primećivala, nastavak sličan onom nedavno viđenom u susretu sa Interom.

I tada je, podsetiću, u kratkom roku ispuštena prednost od dva gola, kasnije smo uspostavili ravnotežu, pa ipak, ništa novo, kapitalno, nismo uradili.

Ne znam, zaista, šta se s nama dešava u periodima kada svi gledaoci veruju da imamo otvoren put ka pobedi…

POZDRAVLjANjE SA LjAJIĆEM Rivali na terenu, u najvećem rimskom meču, ali… – Kad sam došao u večni grad, rečeno mi je da pobeda nad Romom nema cenu, da su bodovi u našim međusobnim dvobojima toliko bitni da potiskuju sve drugo.

Da, ali to nije razlog da Filip Đorđević i ja izbegnemo pozdravljanje sa Ademom Ljajićem, na šta bi to ličilo?! – konstatovao je Basta.

Kao da neko uđe i ugasi svetlo?- A, pritom je nevidljiv – nasmejao se Basta.Čak je i „pod svećama” moglo, posle toga, da se ućari?- Moglo, ali nije.

Mauri je pogodio stativu, Klose promašio kolosalnu šansu u samom finišu, ne vredi kukati, mleko je prosuto, idemo dalje.

Kakav je osećaj biti deo italijanskog fudbalskog spektakla?- Fantastičan! Vratio sam se u vreme kada sam nosio dres Crvene zvezde i igrao protiv Partizana, ima li nešto lepše?Derbi Rima je dobio posebnu aromu i zbog rasporeda timova na tabeli?- Svakako.

Roma na drugom, mi na trećem stepeniku, pojačao se pritisak…

Navijanje, koreografija…

I Lacio, i Roma, imali su, naravno, samo jednu želju: da pobede! Nikome se nije ispunila.

Takav je život – zaključio je Basta.

Baš tako.

NA REDU NAPOLI I MILANLacio je, zahvaljujući porazu Napolija u duelu sa Juventusom (1:3), zadržao treću poziciju u Seriji A.- Daj Bože da tu i ostanemo! Neće biti lako, za petama su Napoli, Sampdorija, Fiorentina…

Moramo da računamo i da će Milan i Inter da se dignu i zaprete.

Zamke su na svakom koraku, u 19. i 20. kolu igramo u Rimu, dočekujemo Napoli i Milan, izazov do izazova – ističe Basta.

Tabela: Juventus 43, Roma 40, Lacio 31, Napoli 30, Sampdorija 30, Fiorentina 27, Đenova 27, Milan 26, Inter 25…

Ostavi poruku